NRK Meny
Normal

Slet med Spice Girls

Elevene fra Åmli skule måtte svare på spørsmål om både meteorologi, Spice Girls og fotball i Klassequizen onsdag. Det var ikke bare lett.

Klassequizen Åmli skule

Fra venstre: Eirik Bjørnbakk, Oskar Lohne og Lotte Tangen representerte Åmli skule.

Foto: Håvard Raustøl / NRK

Skolen endte til slutt med 6 av 12 mulige poeng i den innledende runden i Klassequizen, noe som er ett poeng mer enn skolen klarte å oppnå i fjor.

Det var Eirik Bjørnbakk, Oskar Lohne og Lotte Tangen som representerte Åmli skule onsdag, og de måtte svare på spørsmål fra de tre kategoriene «Gul», «Regn» og «Smak».

Vanskelig matte

I første kategori «Gul» klarte elevene å svare riktig på to av fire spørsmål.

Det de ikke visste, er at hjemmebanen til fotballaget Lillestrøm heter Åråsen og at brusen Solo kom ut på 1930-tallet.

I neste kategori, som var «Regn», slet ungdomsskoleelevene, og de klarte bare å hente med seg 1 av 4 mulige poeng.

Trioen visste godt at artisten Adele hadde låten «Set fire to the rain» i 2011, men de tre øvrige spørsmålene i kategorien svarte de feil på.

Blant annet visste de ikke hvor mange kubikkcentimeter 3 liter regn tilsvarer. Elevene svarte 3, mens riktig svar er 3.000. De visste heller ikke at vitenskapen om atmosfæren kalles meteorologi.

God innspurt

I kategorien «Smak» gikk det bedre, og elevene klarte å hente inn 3 av 4 mulige poeng.

Blant annet visste de hvilke to grunnstoffer koksalt består av, nemlig natrium og klor, og de kjente godt til ordtaket «Smaken er som baken».

De visste også at Sørlandschips har et potetgull som heter Spansk Paprika, men de visste ikke hvem av jentene i popgruppa Spice Girls som ble kalt «Posh Spice».

Det var Victoria Beckham.

Finale i mai

Klassequizen er en landsomfattende konkurranse der hvert fylke har sine innledende runder. De beste lagene fra de innledende rundene går videre til lokale finaler.

Til slutt møtes de lokale vinnerne i en nasjonal finale på TV i mai 2013.

SE: