NRK Meny
Normal

45 ansatte mister jobben

Tellefsdal Kjetting i Gjerstad flytter nå virksomheten til Finland. De 45 ansatte var helt uforberedt da de i dag fikk meldinga om at de mister jobben.

Video nsps_upload_2010_2_2_20_2_29_1032.jpg

Se video ved å klikke på bildet.

Mekaniker Frank Nielsen har vært ved Tellefsdal Kjetting i 15 år, men nå er det snart slutt. Helt uventet fikk han og de andre ansatte i dag meldinga om at kjettingbedriften skal flyttes til Finland, og at alle i Gjerstad mister arbeidsplassen sin.

Frank Nielsen

55 år gamle Frank Nielsen har jobbet på kjettingfabrikken i 15 år. Han liker ikke at han må finne seg en ny jobb.

Foto: Espen Bierud / NRK

– Det var med stor skuffelse vi fikk mottok den beskjeden. Jeg hadde ikke trodd at det skulle gå så galt som dette, sier Nielsen.

Tellefsdal er en av to fabrikker som produserer vegkjetting her i landet og bedriften er den største private arbeidsplassen i Gjerstad kommune.

Frustrert over å ikke få beskjed

– Finanskrisa er den direkte årsaken. Vi har halvvert produksjonsvolumet vårt siden toppåret 2007, og det er ikke lenger forsvarlig å drive produksjon på to steder, sier salgs- og markedssjef Dag Thorvaldsen i Tellefsdal Kjetting.

Hos flere av de ansatte var det i dag tydelig frustrasjon over at de ikke har blitt involvert i prosessen, før de ble plutselig kalt inn til et allmøte.

– Jeg synes ikke det var greit, for vi var ikke forberedt på dette. Stemninga er ikke så veldig høy her, sier ansatt Einar Rundholt.

Dag Thorvaldsen

Salgs- og markedssjef Dag Thorvaldsen i Tellefsdal Kjetting.

Foto: Espen Bierud / NRK

Vi har vært i en økonomisk situasjon der det har vært lett å spekulere i at ting må gjøres, derfor ønsket vi å holde kortene tett til brystet fram til klokka 10.00 i dag, sier Thorvaldsen.

– Burde ikke de ansatte ha blitt involvert i prosessen tidligere?

– Vi kan sikkert kritiseres for at vi ikke har involvert de ansatte godt nok.

Mekaniker Frank Nielsen tror ikke utsiktene til å få en ny jobb er de aller beste for hans del.

– Jeg er 55 år og det ser ikke så veldig lyst ut. Men jeg får prøve å ta noen kurs, og så får vi håpe på det beste.