- Brannstasjonen vil bestå

Flere brannstasjoner i østre del av Aust-Agder kan bli lagt ned, men Froland-ordføreren avviser at det er aktuelt å legge ned brannstasjonen i hans kommune.

Brann Froland

Åtte brannstasjoner samarbeider i dag i Østre Agder brannvesen, men konsulentrapport foreslår å legge ned 2–3 av stasjonene. (arkivfoto fra Froland)

Foto: Geir Ingar Egeland

Sigmund Pedersen

Sigmund Pedersen tror det er mulig å samarbeide enda bedre innenfor Østre Agder Brannvesen.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

Et konsulentselskap som har analysert beredskapen i Østre Agder Brannvesen har foreslått å legge ned to eller tre mindre brannstasjoner, der Froland er en av de.

Men ordfører Sigmund Pedersen sier at nedleggelse ikke kommer på tale.

– Det er absolutt ikke aktuelt for oss å legge ned vår brannstasjon – den må vi selvfølgelig ha. Vi er riktignok i samarbeid med Østre Agder Brannvesen, men vi har egen brannstasjon i vår kommune og den er vi nødt til å ha, sier Pedersen.

– Samarbeidet kan bedres

Det er konsulentselskapet SAFETEC som har vurdert brann og kriseberedskapen. En av konklusjonene er at brannstasjonene i Froland, Moland og Gjerstad bør legges nes.

Frolands-ordføreren sier han er kjent med forslaget.

– Det er riktignok sånn at i fellesskapet så har vi kanskje ikke tatt ut potensialet for samarbeid, men det går heller ikke an tror jeg i et sånt samarbeid som går gjennom mange kommuner, sier Pedersen.

Konklusjonen ikke klar

Svend Svendsen, Østre Agder Brannvesen

Brannsjef Svend Svendsen har ennå ikke trukket noen konklusjoner i saken.

Foto: Espen Bierud/NRK

Brannsjef Svend Svendsen i Østre Agder Brannvesen sier at han sammen med ansatte og tillitsvalgte i vil gå gjennom forslagene i den nye beredskapsanalysen.

Han tror ikke at hans innstilling til rådmennene i kommunene som er med i brannsamarbeidet vil skape sterke reaksjoner.

– Min innstilling som jo ennå ikke er ferdig men som jeg jobber med sammen med mine ansatte og organisasjonene, tror jeg ikke vil skape de store utfordringen. Men de som velger å ta konsulentselskapets arbeid som konklusjonen på den utfordringen – de vil skape hodebry for seg selv og andre, sier Svendsen.