NRK Meny
Normal

Unngå folkemengder, ha med deg pass i Frankrike

Frankrike har innført tre månders unntakstilstand, dette vil ha konsekvenser for blant annet politiets fullmakter og kan innebære sterke begrensninger på hvor man kan bevege seg etter helgas terrorangrep i Paris.

Stengt metro i Paris

Tre måneders unntakstilstand i Frankrike, beredskapen er økt. Viktig å ha med seg pass for identifisere seg i landet.

Foto: Espen Aas / NRK

Nordmenn i Frankrike må forholde seg franske myndigheter og media og følge deres råd.

Innført ID-kontroll ved grenseoverganger

Frankrike har innført ID-kontroll ved alle grensepasseringer, derfor er det viktig å ha med seg pass på reiser til og fra Fankrike, sier Rune Bjåstad i kommunikasjonsenheten hos Utenriksdepartementet. Foreløpig er det ikke aktuelt å gi offisielt reiseråd for Frankrike. Det er franske myndigheter som har ansvar for sikkerheten i Frankrike.

Det er innført unntakstilstand i Frankrike, og det er iverksatt en rekke sikkerhetstiltak, og dette må alle utenlanske borgere som befinner seg i eller vurderer å reise til Frankrike forholde seg til.

Ingen oversikt over antall nordmenn i Paris

Norske myndigheter har ikke oversikt over hvor mange nordmenn som befinner seg i Paris nå, da det ikke plikt for nordmenn å registrere reiser til utlandet. Derfor har man ikke full oversikt over dette. Utenriksdepartementet har anmodet alle nordmenn i Paris om å kontakte sine nærmeste pårørende i Norge for og si ifra om deres status.

Fly- og togtrafikken går som normalt i Frankrike, men det kan være forsinkelser etter innføring av ID-kontroll ved alle grensepasseringer.

Hør kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Rune Bjåstad: