Hopp til innhold

Ragnar ble overrasket av ulv

24-åringen fikk den ensomme ulven på video. – Litt av en opplevelse, sier han.

Ragnar Elvehøy filmet denne ulven mandag 24. juni 2019 ved Sørstraumen i Kvænangen.

Ragnar Elvehøy filmet denne ulven mandag 24. juni 2019 ved Sørstraumen i Kvænangen.

Klokken fem mandag morgen kjørte Ragnar Elvehøy bilen ved Sørstraumen i Kvænangen i Nord-Troms.

– Før jeg kjørte på brua kom en ulv opp fra grøfta og opp på veien rett foran bilen. Ulven løp over brua mens jeg kjørte bak. Da den oppdaget at jeg kjørte bak, skiftet den retning og løp rett over veien. Det var det siste jeg så til ulven, forteller han til NRK.

24-åringen sier han ble svært overrasket.

Ragnar Elvehøy

OVERRASKET: Ragnar Elvehøy er fra Elverum. Han jobber i Forsvaret i Sørreisa.

Foto: Privat

– Først tenkte jeg at det kanskje var en hund som hadde stukket av. Men den var stor og at det gikk veldig fort. Det var litt av en opplevelse. Ikke mange i Norge har sett en ulv så nært, sier han.

Elvehøy rakk å filme det han regner med som «en-gang-i-livet-opplevelse». Opptaket sendte han til et rapporteringsnettsted for villdyr i Norge.

– Jeg har også fått henvendelser fra reindriftutøvere. De ville høre hvor ulven tok veien. Det er jo forståelig ettersom folk mister dyrene sine til rovdyr, sier han.

Ragnar ble overrasket av ulv: – Litt av en opplevelse

Thomas Johansen i Statens Naturoppsyn sier det ikke er tvil om at dette er en ulv.

– Ingen tvil

Seniorrådgiver Thomas Johansen i Statens Naturoppsyn (SNO) har sett videoopptaket til Elvehøy.

– Det er ingen tvil om at det er en ulv, sier Johansen til NRK.

Han sier det ikke er vanlig med ulv i Kvænangen. I april 2016 ble det observert sist gang.

– Det er ikke mye vi kan gjøre med denne ulven. Å følge den på barmark er vanskelig. Vi har varslet fylkesmannen og Miljødirektoratet. Reineierne har også fått beskjed. Nå skal vi følge med om det finnes kadavere. Det kan også hende at den trekker seg ut av området, sier seniorrådgiveren i SNO.

Han antar at dette er en enslig ulv på vandring.

Korte nyheter

 • Sápmi vuittii vuosttaš čiekčamiid 13-1

  Sápmi vuittii vuosttaš čiekčamiid Tibet vuostá 13-1 Conifa nissoniid máilmmecupa čiekčamiin Indias. Sámi moallabáhčit leat Karoline Fossli 3, Moa Öhman 4, Sofie Sörensen 1 ja Sandra Simonsen 5. Čiekčamiid buoremus lei Sandra Simonsen (govas).

  Sandra Simonsen
  Foto: Håkan Kuorak / FA Sápmi
 • Sámiide álkibut caggat ođđa ruvkedoaimmaid

  Minerálaláhkalávdegoddi geigii odne ealáhusministarii ođđa čielggadeami «Ođđa minerálaláhka». – Láhkaevttohusas gáibiduvvo soahpamuš guoskkahuvvon riekteoamasteaddjiide árbevirolaš sámi guovlluin ovdalgo sáhttá álggahit ruvkedoaimma. Nu čilge Rune Sverre Fjellheim, gii lea lávdegotti sámi lahttu. Minerálalávdegoddi lea guokte jagi bargan evttohusain, mii lea gulaskuddamiin suoidnemánu 1. beaivvis skábmamánu 1. beaivái.

 • Samer blir bedt om å holde munn

  Festivalsjef Sandra Márjá West, leder for Samerådets kulturavdeling, Christina Hætta og sametingspresident Silje Karine Muotka kjenner seg igjen i samiske artisters fortelling om koftekrav.

  – Det er ikke få konferanser der det samiske blir usynliggjort. Man snakker om hydrogenfabrikker, kraftlinjer, mineralvirksomhet og det grønne skiftet, men gir ikke ordet hverken til samiske artister eller politikere.

  – Men når middagen kommer, blir det gjerne servert reinfilet og multebær og underholdt av en joik. Da slipper vi til, sier Muotka til VG.

  Sametingspresident Silje Karine Muotka
  Foto: Åse M.P. Pulk / Sámediggi