Her er vinnerne av Sami Music Awards

Her er oversikten over de som vant under Sami Music Awards i Alta.

Sami Music Awards

Her spiller artisten Amoc under Sami Music Awards

Foto: Dragan Cubrilo / NRK

  • Åpen klasse – Sofia Jannok
  • Tradisjonell Joik – Marja Helena Fjellheim Mortensson
  • Årets samiske radiolåt – Felgen Orkester
Sofia Jannok

Sofia Jannok

Foto: Pressefoto

Den første prisen som ble delt ut var i Åpen Klasse. Klemet Anders Buljo delte ut prisen der Sofia Jannok gikk av med seiren. Hun var ikke tilstede under utdelingen, men takket for at hun vant via skjerm. Jannok fikk en luohkka som pris, samt 10.000 kroner og ti timers gratis studiotid.

Marja Helena Fjellheim Mortensson sitter og synger under Our Songs

Marja Helena Fjellheim Mortensson

Foto: NRK

Den andre prisen ble delt ut av Inga Ravna Eira i kategorien Tradisjonell klasse, der gikk prisen til den sørsamiske joikeren Marja Helena Fjellheim Mortensson. Hun var selv ikke tilstede under utdelingen, men hun hadde sendt en video hvor hun takket for at hun vant og hun fortalte hvor stor betydning joiken er for henne. Som pris fikk hun en luohkka, 10.000 kroner og ti timer gratis studiotid.

Felgen orkester

Felgen Orkester

Foto: NRK

Den tredje prisen som ble delt ut var i kategorien Årets samiske radiolåt, som ble delt ut av NRKs Kolbjørn Norvang, gikk til Felgen Orkester. Gruppa hadde ingen mulighet til å være med siden de skal spille i Jokkmokk under marknaden i helga, men de fikk mulighet til å takke via videoklipp. Karasjok-guttene fikk også en luohkka, 10.000 kroner og ti timer gratis studiotid.

Streamingen er nå over, men den kommer ut i sin helhet etterhvert i løpet av morgendagen.