Voldtektssiktet taxisjåfør løslates

På tirsdag løslates den taxisjåføren (34) som ble siktet for voldtekt i helgen.

En 34 år gammel drosjesjåfør som i helgen ble pågrepet og siktet for å ha voldtatt en passasjer i Sandnes, blir tirsdag løslatt, men mister retten til å kjøre taxi inntil videre.

– Slik bevisene foreligger, mener vi fortsatt det er skjellig grunn til å mistenke ham for voldtekt av passasjeren. Men vilkårene for varetektsfengsel er ikke til stede, sier politiadvokat Magnus Jåtun ved Sandnes politistasjon til Stavanger Aftenblad.

En seksten år gammel jente skal i helgen ha blitt voldtatt av en drosjesjåfør i Sandnes. Voldtekten skal ha skjedd i drosjen hans natt til søndag.

Han ble pågrepet tidlig søndag morgen. Tirsdag formiddag opplyste politiet at sjåføren kommer til å bli løslatt senere tirsdag.

Sjåføren har i avhør nektet for at han har hatt seksuell kontakt med passasjeren.

Før han blir løslatt senere tirsdag, skal politiet avhøre to bekjente av mannen, samt beslaglegge drosjesjåførens førerkort og kjøreseddel.

– Hvis 34-åringen ikke samtykker i beslagene, ender saken i retten. Politiet ønsker ikke å opplyse hvor gammel passasjeren er, men hun er over 16 år, ifølge Jåtun.

34-åringen er den tiende drosjesjåføren i Stavanger-distriktet i løpet av fire år som er anmeldt for voldtekter, voldtektsforsøk eller andre seksuelle overgrep mot kundene sine. Flere av dem er senere blitt dømt til flere år i fengsel.