NRK Meny
Normal

Venner og kolleger vitner om Agnes Müller

I tiden etter at Agnes Elisabeth Müller forsvant i påsken fortalte kolleger om en god kollega som gledet seg til å flytte fra mannen. Onsdag vil de vitne under drapssaken i Jæren tingrett.

Agnes Müller

Det var her i Dørvika i Lysefjorden at politiet fant Agnes.

Foto: Politiet/NRK

Den tiltalte ektemannen til den 36 år gamle tyske kvinnen har under rettssaken benektet at ekteskapet var i ferd med å løse seg opp.

Tvert imot har han hevdet at alle signaler til omverdenen om at hun ville skilles var en del av et skuespill de var sammen om. Thomas Müller påstår at kona Agnes ville dø og at han måtte gjøre det for henne.

Uttalelsene om en deprimert og suicidal kvinne står i sterk kontrast til hva kollegene hennes fortalte etter forsvinningen i vår. Det hadde godt kjent blant frisørkollegene at Müller skulle skille seg, ta med seg barna og flytte mer sentralt.

Kollega vitner

Hun skal ha mistrivdes i den lille bygda Nedre Espedal og ønsket en mer sosial tilværelse for seg og barna. Forholdet til ektemannen snakket hun aldri om, og kollegene hadde inntrykk av at tross skilsmisseplanene var det en udramatisk situasjon.

– Hun var en veldig ærlig, blid og glad jente som virkelig strålte, særlig den siste tiden, uttalte avdelingsleder Siri Bjørnevoll ved Appeal frisørsalong et par dager før liket ble funnet i Lysefjorden.

Onsdag vil den tidligere kollegaen vitne i retten sammen med andre kollegaer.

Påtalemyndigheten har også innkalt mannen Agnes Müller skal ha fått et forhold til over internett. Tyskeren som har vært bosatt i Canada rakk aldri å treffe Agnes. Også moren til den drepte kvinnen vil avgi forklaring.

I går la politiet frem bevisene som kunne felle den tiltalte. De hadde blant annet kartlagt Müllers aktivitet den dagen han mistenkes for å ha drept Agnes.

Bakgrunn

Agnes Elisabeth Müller ble meldt savnet fra Forsand i Ryfylke den 16. april. Den 29. april ble ektemannen siktet for forsettlig drap.

Den 5. mai fant politiet noe som lignet på et menneske på 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden.

Før Thomas Müller skal ha dumpet kona si på 70 meters dyp i Lysefjorden, skal han mellom den 16. og 17. april først ha bundet og kneblet ektefellen inne i huset hvor de bodde på Forsand i Rogaland. Siden skal han ha voldtatt henne før hun ble kvalt med et tau og to plastposer. Først natten etter mener påtalemyndigheten han tok henne med i båt og dumpet henne i fjorden.

Agnes Müller ble bisatt fra Forsand kirke den 28. mai.