Vegar (31) går nye veier i jakten på jobb

Selv om Vegar Myklebust har vært arbeidsledig i ett år er han sikker på at han skal klare å få seg ny jobb innen de neste 30 dagene.

Jobb på 30 dager

Jobbsøker Vegar Myklebust går en annerledes vei i håp om ny jobb. her med Kjetil Gustavson i bemanningsbyrået Top Temp.

Foto: Anders Fehn/NRK

Vegar Myklebust fra Sandnes er en av tusenvis i disse dager som sender jobbsøknad etter jobbsøknad, og fortviler over utallige avslag. Han har snart vært arbeidsledig i ett år.

– Det er ingen drømmesituasjon å være arbeidsledig. Jeg har jo lån og unger sånn som mange andre, så det er en relativt ukomfortabel situasjon, sier han.

Han er en av de som bare har videregående utdannelse, men likevel har hatt gode jobber. Han har vært salgsleder i forskjellige firma, og tenkt at karrieren bare var på vei èn vei.

– Stemmer det. Og jeg var ganske sikker på at jeg skulle være raskt i jobb igjen etter siste dag hos min forrige arbeidsgiver, men sånn ble det altså ikke.

Byr på seg selv

Nå har han startet sitt eget prosjekt vegarmyklebust.no. Det går ut på at han skal få seg ny jobb på 30 dager. Han skal blogge, filme seg selv, bruke sosiale medier, og reklamere for seg selv.

– Hvorfor gjør du dette?

– I disse dager må en prøve å by på litt mer enn bare en CV. Ved å prøve å skape så mye oppmerksomhet på min person som mulig, så tror jeg at min nye arbeidsgiver faktisk kan være der ute innen de neste tredve dager, sier han.

– Hva skal du gjøre for å tiltrekke deg så mye oppmerksomhet som mulig?

– Jeg skal rett og slett by på meg selv.

Jeg vil ha en jobb jeg gleder meg til å gå til.

Vegar Myklebust

Han skal blogge om relevante tema om det som skjer i regionen og skrive personlige blogginnlegg om hvordan det er å være arbeidsledig. Myklebust håper prosjektet kan motivere andre til å våge å by mer på seg selv.

– Hvilken jobb vil du ha?

– Jeg vil ha en jobb jeg gleder meg til å gå til.

– Trengs mer enn CV

For å undersøke om prosjektet hans var flygedyktig kontaktet han Kjetil Gustavson i bemanningsfirmaet Top Temp.

– Jeg trør påstå at i dagens marked må en by mer på seg selv enn bare en CV, sier han.

Han tror LinkedIn er en av de viktigste kanalene.

– Den har i løpet av de site årene skutt fart og folk er blitt oppmerksomme på at det er en kanal hvor en kan gjøre seg lekker for potensielle arbeidsgivere. Men det alene i dagens marked, i hvert fall i denne regionen, tror jeg ikke er nok, sier Gustavson.

– Du er ikke redd det skal bli for mye av deg, Vegar?

– Jo, men da er nok ikke det den rette arbeidsgiver for meg, sier han.