NRK Meny
Normal

Vamp-musikal om ett år

Om ett år kan Haugesund Teater lokke med musikal basert på Vamps melodier og tekster. Men det skjer uten Vamp på scenen.

Vamp

Vamp vant Spellemannsprisen 2005 i vise-klassen.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Jan Eggum har gjort det, Åge Aleksandersen likeså. Og nå er det Vamp sin tur. Om ett år kan Haugesund Teater lokke med musikal basert på Vamps melodier og tekster. Å låne sangene sine ut til teateret ser ut til å ha blitt en trend blant norske artister.

- Det synes vi jo er stas, klart det. Det største en kan oppleve som komponist er at andre bruker sangene, sier Øyvind Staveland i Vamp. 

Frie tøyler

Om ett år går teppet opp for Vamp-musikalen i hjembyen Haugesund. Sjefen på Haugesund Teater, Birgit Amalie Nilssen skal selv skrive manuset, basert på en karriere som strekker seg over 15 år. Hvem som skal stå på scenen er ikke klart. Men det blir ikke gruppa sjøl. Vamp skal godkjenne sangene, men skal vi tro Øyvind Staveland får teateret frie tøyler.

- Jeg synes det er litt av vitsen at vi ikke skal påvirke i noen som helst grad, sier Staveland.

Sterke tekster

Vamp er ikke alene om å låne sangene sine ut til teateret. Både Jan Eggum, Åge Aleksandersen og Bjørn Eidsvåg har gjort det samme. Lokalkultur med nasjonal verdi er gull verd for teatrene, mener Nilssen.

- Det er så sterke tekster og sterke følelser som blir beskrevet i tekstene at jeg tror karakterene vil komme mer eller mindre av seg selv. Jeg skal gi dem en god historie, sier Nilssen.