Hopp til innhold

Utesteder ble stengt under storkontroll

En omfattende kontroll avdekket en rekke alvorlige forhold ved serveringssteder og utesteder på Karmøy. Kontrollen ble utført i natt og i går kveld av en rekke etater i samarbeid.

Razzai på Kopervi

Politiet gjennomførte storkontrollen på Karmøy sammen med en rekke andre etater.

Foto: Kjell Bua

To serveringssteder på Karmøy ble stengt i løpet av kontrollen.

Disse serveringsstedene manglet bevilling og hadde alvorlig svikt innen brannsikkerhet. Fem steder fikk en ukes frist for å søke om serveringsbevilling.

På et utested fant kontrollørene en arbeidstager med ulovlig opphold. Dette blir fulgt opp med utvisning og anmeldelse av arbeidsgiver.

Les også: To tekne i aksjon mot menneskehandel

Arbeidstilsynet avdekket manglende eller mangelfulle kontrakter og manglende HMS-systemer, svikt i systemene for hvordan lønnsutbetalinger blir beregnet og manglende tilknytning til godkjent bedriftshelsetjeneste.

Razzia på Kopervik

Politiet er fornøyd med samarbeidet med de andre etatene etter storkontrollen på Karmøy.

Foto: Kjell Bua

Gass på kjøkken og åpen flamme

Brannvesenet oppdaget at det manglet røykvarslere. Det var gass inne på kjøkken og åpen flamme på et utested. Generelt hadde mange steder manglende rømningsveger. Bedriftene manglet eller hadde feil slukkeutstyr, og utgangsmarkeringslys manglet eller var defekte.

Mattilsynet skriver ut vedtak med tidsfrist om bedre renhold til et sted med bakrom fullt av søppel og lukt.

Les også: - Graverende forhold på Gladmat

Les også: Tre spisesteder får refs etter julebordtilsyn

Politiet gjennomført storkontrollen sammen med brannvesenet, arbeidstilsynet, mattilsynet, skatteetaten og Karmøy kommune. Aksjonen var todelt og rettet seg først mot serveringsbransjen og senere på kvelden mot utestedene