UNE vurderer asylsaken deres på ny

Ordføreren sendte brev til Utlendingsnemnda, som nå vurderer å omgjøre avslaget familien Hashimi i Kopervik fikk på asyl-søknaden sin.

Azita og Martin Hashimi

Azita Hashimi (14) og broren Martin (13) bor på Karmøy i Rogaland. De har vært i Norge siden 2011, men nå frykter de at de når som helst kan bli sendt ut av landet.

Foto: Thomas Halleland / NRK

I forrige uke skrev Karmøy-ordfører Aase Simonsen et brev til Utlendingsnemnda (UNE) der hun ba dem gå gjennom asylsøknaden til familien Hashimi i Kopervik på ny.

I dag melder Karmøynytt at hun har fått positivt svar.

– Jeg fikk beskjed om at det var opprettet en omgjøringsanmodning på dem. Det vil si at de får saken sin vurdert på nytt, forteller Aase Simonsen til avisa.

Hun fikk beskjed om at saken skulle prioriteres og kanskje vært ferdigbehandlet innen august.

Familien kom til Norge som asylsøkere for fire år siden, og fikk i første omgang kun oppholdstillatelse for to år. Utlendingsnemnda (UNE) mener nå det er trygt å reise tilbake, men den oppfatninga deler ikke de tre i familien.

Karmøy-ordfører Aase Simonsen (H) har engasjert seg sterkt i saken til ein norsk-afgansk familie i kommunen. Etter fire år i Norge har ei 30 år gammel kvinne og hennes to barn på 13 og 14 år fått avslag søknaden om opphold. Nå har ordføreren sendt brev til både justisministeren, UNE og stortingskollegene om saken.

ARKIVVIDEO: (21.07.15) Azita (14) og Martin (13) Hashimi har vært i Norge siden hun var ni og han åtte.