Hopp til innhold

Tore Renberg debuterer som popartist

Forfatteren har i to år skrevet låter i høyt tempo og i all hemmelighet. Det er ikke første gang Renberg forsøker på seg på andre ting enn å skrive bøker.

Tore Renberg

Tore Renberg var frontfigur i bandet «Verdensrommet», som ga ut en EP, med hjelp fra blant andre Morten Abel, i 2002.

Foto: Arild Eskeland / NRK

Singelen som Tore Renberg debuterer med heter «Margaret».

Dersom vi skal tro pressemeldingen fra selskapet som gir ut sangen, er det en en smittende energisk låt, en øm og vittig fortelling om en «den vinteren eg fekk kink i nakken av å snu meg itte deg.»

Ved siden av å synge spiller Tore Renberg kassegitar på «Margaret». Han har med seg musikerne Alexander Flotve, Chris Holm: Bass, Iver Sandøy og Christine Sandtorv.

Renberg har tidligere samarbeidet med Janove Ottesen om «24 timer i døgnet», «Vi ses i morgen», musikalene «Det tusende hjertet» og «Sonny».

Janove Ottesen og Tore Renberg

Janove Ottesen og Tore Renberg samarbeidet med Janove Ottesen i Kaizers om musicalen Sonny.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Han begynte han sin forfattergjerning med å skrive sangtekster på gutterommet i Stavanger i 1986. Forfatteren spilte allerede som ung gutt flere instrumenter og i 1989 sto han på scenen med sitt første band.

Ga ut plate i 2002

Renberg var frontfigur i bandet «Verdensrommet», som ga ut en EP, med hjelp fra blant andre Morten Abel, i 2002.

De fikk gode kritikker, og skal ha hatt ry på seg for å være et humoristisk liveband. I 2003 blei det stille rundt «Verdensrommet». Det var ellers året Renberg gav ut den kritikerroste romanen «Mannen som elsket Yngve».

Seinere har han, ifølge pressemeldingen, i to år skrev han låter i høyt tempo og i all hemmelighet. Dette er på ingen måte et sideprosjekt.

Sjå TV-innslaget frå 2002 – då Tore Renberg var plateaktuell med sitt eige rockeband.

►ROGALAND RETRO: TV-innslaget blei sendt 14. mars 2002, og det var fotograf, Arild Eskeland, som laga det.

Turne med Knausgård

I fjor bestemte Renberg og Karl Ove Knausgård seg for å gjenforene bandet fra da de var i 20-årene: Lemen. De la ut på miniturné med musikk, minner og ny bok. Knausgård spilte trommer, Renberg sang og gamle kompiser, blant dem Knausgård-bror Yngve, trakterte de øvrige instrumentene

Lemen hadde konserter i Stavanger, Oslo, Bergen og Trondheim.