NRK Meny
Normal

Tinas samboer er forbauset over løslatelsene

Tina Jørgensens daværende samboer synes det er belastende at den 15 år gamle drapssaken heller ikke denne gangen har blitt oppklart.

Atle Helljesen

Atle Helljesen er bistandsadvokaten til Tina Jørgensens daværende samboer. Han var også samboerens forsvarer da han var mistenkt for drapet.

Foto: Ellingsen, Tommy / NTB scanpix

Tina Jørgensen som tenåring

Alle de fire siktede i Tina-saken blir nå løslatt. Det melder politiet fredag. Her et bilde av Tina Jørgensen som tenåring.

Foto: Privat

– Han er litt forbauset over det som har skjedd, det som har kommet ut i pressen, det som har blitt sagt, og det at politiet nå plutselig løslater alle fire, sier Atle Helljesen til NRK.

Han er bistandsadvokaten til Tina Jørgensens daværende samboer.

Alle de fire sikta i den 15 år gamle drapssaken blir løslatt i løpet av fredagen. Men de fire er fortsatt sikta i saken, opplyser politiet.

Helljesen understreker at de ikke har noen forutsetninger for å vurdere bakgrunnen for løslatelsene, og må forholde seg til det politiet har sagt offentlig.

– Vi kunne vært bedre informert

Helljesen og hans klient ønsker innsyn i politiets etterforskning, men har ennå ikke fått det.

– Jeg synes vi kunne vært bedre informert, med den utviklingen som har vært i saken, sier bistandsadvokaten.

– Det som er viktig for min klient å få fram, er at han er helt utenfor denne saken. Det at varetektsfengslingene oppheves har ingen betydning for min klient sin stilling, sier han.

Samboeren synes det er en belastning at de fire sikta nå blir løslatt.

– Det er en belastning at denne saken stadig kommer opp, og at den heller ikke denne gangen blir oppklart – så langt, sier Helljesen.

Vil ikke felle dom over politiet

Etter to måneders etterforskning mangler politiet fortsatt håndfaste beviser på at de fire drapssiktede faktisk var i Stavanger da Tina Jørgensen ble drept i 2000, ifølge VG.

Helljesen har vært svært kritisk til politiets etterforskning tidligere, men ønsker ikke å felle dom over den nye etterforskningen.

– Vi har ingen informasjon om etterforskningen som pågår nå, så det kan vi ikke uttale oss om.

– Vi har jo håpet at det skulle komme tilståelser, men det har ikke skjedd, sier Helljesen.

– Bare et tidsspørsmål

Olav Sylte, som representerer 38-åringen som ble pågrepet som nummer fire i saken, tror det bare er et tidsspørsmål før siktelsene mot de fire henlegges.

– Vi vil være veldig tydelige på at hele saken bygger på misforståelser på grunnlag av den første pågrepne sin forklaring, som man da har kommet i skade for å legge til grunn fram til i dag, sier Sylte, som mener politiet åpenbart har opptrådt kritikkverdig.

Politiet var på fredagens pressekonferanse i Stavanger klare på at målet fortsatt er å oppklare drapet på Tina Jørgensen.

– Derfor vil vi fortsette å bruke store ressurser på saken, sa Rossebø.