Tiltalt for å ha brukt politistillingen til å få sex

Spesialenheten for politisaker mener en politimann på Haugalandet har misbrukt stillingen sin til å få sex. Nå er mannen i slutten av 40-årene tiltalt.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt blir slått sammen med Rogaland

En ansatt ved daværende Haugaland og Sunnhordland politidistrikt ble i august i fjor arrestert og varetektsfengslet. Nå er han tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang.

Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK

Det var i slutten av august i fjor at den ansatte i det daværende Haugaland og Sunnhordland politidistrikt ble arrestert og varetektsfengslet. Han er nå tiltalt for to ganger å ha misbruk av sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang.

Tok kontakt via SMS

Ifølge tiltalen fra Spesialenheten for politisaker, skjedde det siste gang i juli i fjor. Etter å ha mottatt forklaring fra en kvinne som anmeldte et tyveri, skal politimannen i løpet av ett døgn ha sendt 70 SMS'er til kvinnen.

Her skal han ha tilbudt massasje og bedt kvinnen sende ham et bilde så han kunne "nyte litt". Dagen etter oppsøkte han kvinnen, og de to hadde sex.

Det andre tilfellet skriver seg fra sommeren 2012. Politimannen hadde da deltatt i letingen etter en utenlandsk statsborger, som ble funnet død.

Da enken noen uker senere kom til Norge for å hente urnen, oppsøkte politimannen henne i forbindelse med et tjenesteoppdrag.

Senere samme dag skal han ha sendt SMS'er til kvinnen, der han forklarte at han var politimann og at han ønsket å treffe henne. De to møttes og hadde – ifølge tiltalen – sex.

Nektet straffskyld

Da mannen ble siktet og varetektsfengslet på sensommeren i fjor, innrømmet han å ha hatt sex med de to kvinnen, men han nektet straffskyld.

– Polititjenestemenn, og kvinner for den saks skyld, har anledning til å ha seksuell omgang med mennesker. Han mener at dette er på fritid, og at det ikke er knyttet opp til stillingen som sådan, sa mannens forsvarer, Erik Lea, til NRK i august.

Politimannen er også tiltalt for å ha sendt flere krenkende tekstmeldinger til en kvinnelig politistudent han jobbet sammen med.