Hopp til innhold

Politimannen erkjenner sex, men nekter straffskyld

En ansatt i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt ble onsdag varetektsfengslet i to uker siktet for å ha misbrukt stillingen til å skaffe seg sex.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt blir slått sammen med Rogaland

En ansatt i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt ble onsdag varetektsfengslet i to uker av Spesialenheten for politisaker.

Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK

– Politimannen er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 193, for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av sin stilling.

Det sier Ellen Eikeseth Mjøs, som er advokat for Spesialenheten for politisaker til NRK. Hun forteller at mannen ble pågrepet tirsdag.

Ellen Eikeseth Mjøs

Ellen Eikeseth Mjøs, som er advokat for Spesialenheten for politisaker til NRK, forteller at mannen ble pågrepet tirsdag.

Foto: Sentrumsadvokaten

– Han ble onsdag fremstilt for fengsling i Haugaland tingrett. Han ble fengslet i samsvar med Spesialenhetens begjæring i to uker med brev- og besøksforbud. Retten fant at det forelå skjellig grunn til mistanke og at det forelå fare for bevisforspillelse, sier Eikeseth Mjøs.

Nekter straffskyld

– Han erkjenner at han har hatt seksuell omgang, men han erkjenner ikke straffskyld opp mot paragraf 193 som er utilbørlig misbruk av stillingen.

Det sier advokat Erik Lea. Han forteller at han snakket med klienten sin tirsdag.

Erik Lea

Erik Lea er forsvarer for den fengslede politimannen. Han sier at klienten nekter straffskyld.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Polititjenestemenn, og kvinner for den saks skyld, har anledning til å ha seksuell omgang med mennesker. Han mener at dette er på fritid, og at det ikke er knyttet opp til stillingen som sådan, sier Lea til NRK.

Beslag av tele og datatrafikk

Hun forteller at etterforskningen av saken allerede er i gang.

– Den pågår nå for fullt. Det er foretatt avhør, og det vil bli gjennomført flere avhør. Det er foretatt ransaking av mannens kontor og bolig, sier Spesialenhetens advokat.

Eikeseth Mjøs opplyser at det skal gjennomføres en rekke avhør både av fornærmede og vitner som kan sitte inne med opplysninger. Det skal og foretas en omfattende gjennomgang av beslag som er gjort av tele og datatrafikk.

– Det er en alvorlig siktelse som er tatt ut. Ut over det vil jeg ikke kommentere saken, sier Eikeseth Mjøs.

Steinar Langholm

Politimester Steinar Langholm forteller at ledelsen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt torsdag skal ta stilling til om den siktede politiansatte skal suspenderes.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Vurderer suspensjon torsdag

Politimester Steinar Langholm forteller at ledelsen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt torsdag skal ta stilling til om den siktede politiansatte skal suspenderes.

– Vi har interesse av at alle saker skal oppklares, men alle skal ses på som uskyldige til det motsatte er bevist, sier Langholm til NRK.

Han sier at de mannskapene som politiansatte jobber sammen er informert om saken.

– Har det ganske aldeles grusomt

Advokat Erik Lea sier at han og klienten nå avventer etterforskningen av saken.

– Jeg antar at Spesialenheten kommer til å etterforske dette ganske raskt, slik at han kan komme seg ut igjen fra varetekt, sier Lea.

Advokat Erik Lea sier at politimannen har det tøft. Han er i en svært vanskelig situasjon.

Ethvert menneske i dette land som blir varetektsfengslet for noe de ikke erkjenner straffskyld for har det ganske aldeles grusomt, sier Lea.