Thailendere tjener 30 kroner timen

Thailandske verftsarbeidere i Haugesund tjener 30 kroner timen. Nå kan Vetco Aibel bli anmeldt for sosial dumping.

Thailendere jobber ved Vetco Aibel

Thailandske verftsarbeidere i Haugesund tjener 30 kroner timen. UDI sammen med Arbeidstilsynet vurderer nå å politianmelde Vetco Aibel for sosial dumping. Direktør i Vetco Aibel beklager det som har skjedd og lover å rydde opp.

Thailenderne, som arbeider for et thailanske selskap og som skulle sluttføre et arbeid i Haugesund, får lønn etter thailandske forhold. Dette er meget alvorlig sier avdelingsdirektør i UDI, Morten Hansen.

- Forutsetningen for at thailenderne skulle kunne sluttføre arbeidet i Norge var at de ble lønnet etter tariff.

Sosial dumping

Seniorrådgiver i Arbeidstilsynet, Ronny Hagen, sier at å gi ansatte en timelønn på 30 kroner er sosial dumping. Gjeldende minstelønn i dag er 118 kroner. Arbeidstilsynet venter nå på en rapport som i går ble sendt fra Fellesforbundet.

Administrerende direktør Erling Matland i Vetco Aibel reiser nå til Oslo for å få i stand et møte med UDI. Han ønsker også å møte arbeidstilsynet i denne saken.

Vetco Aibel hevder fortsatt at de ikke visste om de lave lønningene til thailenderne. Administrerende direktør Erling Matland trodde de opererte innefor det som er regelverket men dersom det ikke er tilfelle  lover han å rydde opp.