Gjestearbeidere trenger overnatting

Sommerstengt hotell i Haugesund åpner for å ta i mot gjestearbeidere fra Vetco Aibel. Verftet trenger opp til 300 ekstra overnattingsplasser.

 Verftets egen innlosjering, som har plass til 500, er sprengt. Allerede i juli er behovet rundt 150 overnattings-plasser, og det ordner verftet med å åpne et sommerstengt hotell.

- Vi har behov for ytterligere 100 til 150 gjestearbeidere i juli. Da har vi inngått et samarbeid med Rica Maritim. De har mulighet til å innlosjere disse, sier  Alf Kristian Haugland i Vetco Aibel.

Over 200 personer

De 150 gjestearbeiderne som i sommer trenger overnatting skal bare bo på Rica Maritim Hotel, når de skal spise blir de transportert til Risøy. Men Vetco Aibels fabrikasjonsdirektør i Haugesund, Alf Kristian Haugland, har behov for enda flere overnattingsplasser i august og september, og i deler av denne peridoen er Rica Maritim Hotel fullbooket.

- Vi vil ha behov for å inngå et samarbeid med de som har innlosjeringsmuligheter å tilby i Haugesund. Det kan være folk som har leiligheter, ellers vil vil benytte oss av hotellene. I den perioden trengs det overnatting til mellom to og tre hundre personer, sier  Haugland.

Vanskelig i festivaltiden

Hotelldirektør Terje Hansen er glad for å kunne åpne et Rica Maritim Hotel som er under oppussing og som er sommerstengt. Men Hansen kan ikke hjelpe Vetco Aibel så mye han skulle ønske i august og september.

- Det blir ganske vanskelig, spesielt hvis de skal ha de samme plassene hele tiden. Vi har jo både Sildajazz og Filmfestival og en del andre arrangementer som skal gå av stabelen. Jeg tror løsningen må være at de får en annen type overnatting på kjøl, noe som kan taues til byen og legges til kai, sier Hansen.

Flere nyheter fra Rogaland