NRK Meny
Normal

Får ikke bli med på pendle-kampanje

– Urettferdig, sier lærer Otto Alsaker Prestmo. Han pendler feil vei, fra Stavanger til Bryne, og får dermed ikke bli med på kampanjen hjem-jobb-hjem som gir mulighet til å kjøpe månedskort til 500 kroner.

hjem-jobb-hjem-kampanje

Otto Alsaker Prestmo pendler feil vei og får derfor ikke bli med på hjem-jobb-hjem-kampanjen til Rogaland fylkeskommune.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

Ansatte i Rogaland fylkeskommune er skuffet over at de ikke får være med på hjem-jobb-hjem-kampanjen. Bare de som har arbeidsplass i kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg får kjøpe månedskort til 500 kroner.

Det betyr at lærer Otto Alsaker Prestmo som pendler til Bryne videregående skole ikke får være med på ordningen.

– Urettferdig, sier han.

Læreren vil gjerne vil la bilen stå, og ta toget til og fra jobb.

– Jeg kunne godt tenkt meg å reise med toget, hvert fall to til tre ganger i uka dersom det lar seg gjøre, men med dagens priser er det ikke mulig, sier han.

Men hadde Otto Alsaker Prestmo fått kjøpe hjem-jobb-hjem-kortet til 500 kroner ville han ha gjort et grønt skifte

Jeg kunne godt tenkt meg å reise med toget, hvert fall to til tre ganger i uka dersom det lar seg gjøre, men med dagens priser er det ikke mulig.

Otto Alsaker Prestmo

Kjører feil vei

Lærerkollegene som jobber på skoler i Stavanger, Sandnes, Randaberg og Sola får være med på ordningen. Det gjør ikke Alsaker Prestmo som sitter i kø fra Stavanger til Bryne.

– Med den prisen som er på månedskortet i dag så svarer det seg ikke å bruke toget to til tre ganger i uka, men med en pris på 500 kroner i måneden så hadde det lønnet seg for meg, sier han.

Det er mye penger å spare for dem som får være med. De som pendler lengst sparer mellom 10 og 15.000 kroner i året når de får kjøpe rabatterte månedskort.

Kun for byområdene

– Jeg synes det er kjempepositivt at det er mange flere som ønsker å ta del i denne avtalen, sier Elisabeth Torstensen i kollektivselskapet Kolumbus.

Pendlere som har arbeidssted utenfor Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg får ikke tilbud om å være med på kampanjen.

– Dette er et målrettet tilbud der vi har valgt å konsentrere oss om byområdene i første omgang. Og da er det Sandnes, Stavanger, Sola og Randaberg som er aktuelle. Foreløpig er vi nødt til å forholde oss til de områdene vi har fått midler til, sier hun.

hjem-jobb-hjem-kampanje

Anne Mette Nyhus Thommasen leder hjem-jobb-hjem-satsingen i Rogaland fylkeskommune sammen med Elisabeth Torsten i Kolumbus.

Foto: Johan Mihle Lugaland / NRK

Færre bilreiser

– Jeg synes jo at vi som jobber i Rogaland fylkeskommune burde få et sånt tilbud når fylkeskommunen sponser et slikt hjem-jobb-hjem-tilbud, sier Alsaker Prestmo.

– Situasjonen er slik at disse tilbudene finansieres med belønningsordningen, forklarer Anne Mette Nyhus Thommasen som leder hjem-jobb-hjem-satsingen i Rogaland fylkeskommune. Det er Stavanger og nabokommune som får belønningsmidler og derfor er det ansatte i bedrifter som ligger i og rett rundt Stavanger som får tilbudet.

– Tiltakene vi iverksetter skal gi uttelling i mindre bilreiser i dette området så nå er det fokus på dette området, men vi ser jo selvsagt på løsninger på sikt, sier hun.