NRK Meny
Normal

Tåka forsinket transport av skadde

To av de tre kritisk skadde personene ble flydd med redningshelikopter, mens den siste måtte fraktes til Haukeland Universitetssjukehus via Rennesøy. Det er tett tåke som har gjort transporten til brannskadeavdelingen vanskelig.

Tåke ved sykehuset

Tett tåke hindret mandag formiddag helikoptertransport av de skadde fra Stavanger Universitetssykehus til brannskadeavdelingen ved Haukeland sykehus i Bergen.

Foto: Lise Andreassen Hagir / NRK

De tre som ble kritisk skadet i eksplosjonen ved Malm Orstad på Voll i Klepp skal mandag ettermiddag fraktes til Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Lettet like etter 14.00

Tett tåke hindret imidlertid helikoptertransport fra sykehuset i Stavanger.

Løsningen ble at to av pasientene ble kjørte til flyplassen på Sola der et Sea King redningshelikopter frakter dem til brannskadeavdelingen på Haukeland.

Hovedredningssentralen bekrefter ovenfor NRK at Sea-King helikopteret har lettet like etter klokke 14 mandag.

– Før transporten skjedde måtte pasientenes tilstand stabiliseres ved Stavanger universitetssjukehus derfor tok dette litt tid, får NRK opplyst ved Hovedredningssentralen på Sola.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eksplosjon hos Malm Orstad, Voll i Klepp

I alt kom seks personer til skade under eksplosjonen ved Malm Orstad på Jæren.

Foto: Magnar Larsen

Blir hentet i Rennesøy

Den tredje av de kritisk skadde skal kjøres med vanlig ambulanse til Rennesøy. Der blir pasienten hentet av en luftambulanse fra Bergen.

I tillegg til de tre er en fjerde person alvorlig skadet i ulykken på Voll. Vedkommende skal behandles på Stavanger Universitetssykehus.

To personer er lettere skadet etter eksplosjonen.