NRK Meny
Normal

Sykehuset pusses opp for milliarder: – Pasientene skal ikke sendes rundt

Bygger opp nytt sjukehus i Haugesund etter pasientenes behov - behandlingen skal bli enklere og bedre for pasientene

Haugesund sykehus

Snart vil Haugesund sjukehus bli helt nytt. Iallefall fra innsiden.

Foto: NRK

Deler av sykehuset i Haugesund er i dag i kritisk dårlig stand. Nå blir det endring.

– Jeg synes planene er utrolig gode. De vil ivareta pasientene på en god måte.

Jostein Havnerås er leder av brukerutvalget ved Haugesund sjukehus og med i styringsgruppen for Bygg Haugesund 2020. Han mener det nye sykehuset vil ivareta pasientene på en helt annen måte enn i dag.

Utbyggingen av Haugesund sjukehus skal sørge for at pasientene får bedre, enklere og mer effektiv behandling. Først skal det bygges et nytt akuttmottak. Så skal resten av sykehuset pusses opp.

– Planen er at pasienten skal ha alle tilbud i nærheten av seg sånn at han eller hun slipper bli fraktet inn og ut av avdelinger og etasjer, sier Havnerås.

LES OGSÅ: Ordfører brakk leggen etter sykehusmøte

Ny modell

Haugesundmodellen er navnet på det som skal bli det nye akuttmottaket ved Haugesundsykehus. Akuttmottaket blir en del av et forskningsprosjekt, og kan bli modell for hvordan fremtidige akuttmottak skal se ut i Norge.

Utbyggingen av Haugesund sjukehus har fått navnet «Bygg Haugesund 2020». Prosjektdirektør er Laila Nemeth.

– Det som er nytt er at vi tenker på tvers av psykiatri, somatikk og rus. Jeg tror dette kan bli modell for fremtidige akuttmottak i Norge, sier hun.

LES OGSÅ: 650 står på venteliste for å bli sjukepleiarar

Milliarder

Byggetrinn 1 vil koste 1,8 milliarder kroner. Byggestart er i 2018. Det nye bygget vil komme på vestsiden av dagens sykehus. Etter at det er klart vil store deler av den resterende byggmassen pusses opp. Når alle avdelinger står ferdige i 2022 vil sykehuset se helt annerledes ut på innsiden enn det gjør i dag.

– Det er pasienten som skal være i sentrum. Vi har lagt opp til kliniske sentre der kompetansen skal samles rundt pasienten, sier Nemeth.