NRK Meny
Normal

Ulf-supporterne overrasket over sparkingen

Hvis Sandnes Ulf-styret har tatt feil, rykker klubben ned, mener Gaukereiret-nestleder Torbjørn Opstad.

Sandnes Ulf, supportere og trener Asle Andersen

Tross svak plassering på eliteserietabellen har supporterne hatt tillit til Sandnes Ulf-trener Asle Andersen, ifølge nestleder for supporterklubben Gaukereiret, Torbjørn Opstad. På bildet jubler Ulf-tilhengerne for Andersen og spillerne etter 1-1 mot Viking i mai i fjor.

Foto: Tommy Ellingsen / NTB Scanpix

– Jeg er veldig overrasket over at han må gå, sier nestleder i supporterklubben Gaukereiret, Torbjørn Opstad.

Torbjørn Opstad

Selv om klubben mister trener Asle Andersen, har nestleder i Gaukereiret, Thorbjørn Opstad, stor tro på at Sandnes Ulf klarer å berge plassen i tabellen.

Foto: Benedicte Alexandra Rottem / NRK

Opstad ante fare på ferde da Andersen tidligere i sommer meldte at han trivdes i Sandnes-klubben, men han ble likevel tatt på sengen onsdag.

– Det skjedde tidlig, sier supporternestlederen.

– Vært med siden tredje divisjon

Han er full av lovord om treneren som nå må gå fra den nedrykkstruede klubben.

– Han har vært gedigen. Han har vært med helt siden tredje divisjon, som spiller, og det er en ufattelig innsats han har lagt ned. Jeg har hatt mange gleder ved å se laget mens han har trent dem, sier han.

Opstad er klar over at resultatene til Sandnes Ulf ikke har vært på topp, og at de fremdeles ligger på bunnen av tabellen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Folk i Sandnes er skuffet etter at Asle Andersen har fått sparken.

VIDEO: Dette mener folk i Sandnes om at Ulf-treneren har mistet jobben.

– Resultatene har vært dårlige, men vi ligger rimelig likt som de tidligere sesongene. Men så klart, to seire på 15 kamper er ikke særlig bra, sier Opstad til NRK.

– Tar de feil, rykker vi ned

Han mener likevel Sandnes Ulf er kjent for å komme seg i siste liten, og berge plassen på tabellen. Opstad sier selv han er tålmodig i fotballens verden – mer tålmodig enn han mener Sandnes Ulf-styret har vært.

– Nå får vi vente og se om styret har tatt en god avgjørelse. Skulle det vise seg at de har tatt feil, rykker vi ned, sier Opstad.

Assistenttrener Bjarte Lunde Aarsheim sier til NRK at han ikke er enig i klubbledelsens avgjørelse om å sparke Andersen. Han har sagt nei til å bli klubbens neste hovedtrener, men overtar treneransvaret ut denne uka.

Mener Nordlie kunne gjort en god jobb

Det er også blitt spekulert i om Tom Nordlie, som blant annet jobber som fotballkommentator i NRK, blir Sandnes Ulfs nye trener. Nordlie har påtatt seg lignende oppdrag før, blant annet da han i 2006 trente et kriseramma Viking i to måneder.

I en sms til NRK skriver Nordlie, som er på ferie, at han «ikke har hørt noe om» et slikt jobbtilbud.

– Tom Nordlie er et hett navn i media for tiden, og det er et spennende navn, mener Opstad.

Supporteren tror definitivt at Sandnes Ulf er den perfekte jobben for Nordlie.

– Nordlie pleier å snu det for klubber som ligger nede. Men vi får se. Det må mest sannsynlig eksterne investorer til for å få inn en så meritert trener. Uansett er jeg 110 prosent sikker på at Sandnes Ulf klarer å berge plassen, sier Opstad.

Ved 20.30-tiden onsdag hadde ikke daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, noe nytt å melde om trenersituasjonen.