NRK Meny
Normal

Styret overlevde

Styret i Kolumbus overlevde, men måtte legge seg flate for kritikk da Fylkestutvalget hadde høring om situasjonen i kollektivselskapet i dag.

Kritikken mot at det nye billettsystemet som ennå ikke fungerer var spesielt hard. Men styret måtte også tåle kritikk for overfylte busser og for lite inntekter.

Men til tross for at styret blir sittende er det mye å ta tak i.

 - Vi har fått svar på hvorfor situasjonen er som den er. Men jeg synes ikke de gir tilfredstillende svar på hvordan de har tenkt å komme ut av utføret de er oppe i. De ga ikke tilfredstillende svar på hvordan de skal løse tekniske problemer i forhold til billetteringssystemet. Det får en se nærmere på, sier Odd Arild Kvaløy i Senterpartiet.

Fylkestingsvedtak

- Jeg synes også det er svært alvorlig at de nå i oktober ikke har  maktet å iverksette et fylkestingsvedtak, noe som gjør at  de faktisk har tatt inn penger som de ikke har rett til å ta inn. Det er en del ting vi er nødt til å vurdere nærmere.

Tar ikke stilling

- Er dette styret det rette for å fortsette for Kolumbus?

- Det vil jeg ikke ta stilling til nå. Nå har vi fått disse svarene, så får vi  eventuelt se på hva vi gjør fram mot fylkestinget, sier Odd Arild Kvaløy.