Ommund Veim Eikje (22) savnet i Frankrike

Det er 22 år gamle Ommund Veim Eikje fra Tysvær som har vært savnet i Frankrike siden 2. september. – Vi opplever en fryktelig tid, sier onkel Ove Eikje.

Ommund Veim Eikje (22)

Ommund Veim Eikje (22) fra Tysvær er reisevant. Familien har ingen anelse om hva som kan ha skjedd med 22-åringen. Ingen har hørt fra ham siden starten av september.

Foto: Privat

Det siste livstegnet familien har fra student Ommund Veim Eikje (22) er et uttak fra sin private bankkonto 2. september.

Familien har valgt å gå ut med navn og bilde av den savna 22-åringen fra Tysvær i håp om at nye opplysninger kommer for dagen.

– Vi opplever en fryktelig tid som familie, og håpet svinner ettersom dagene går. Det verste er å leve i uvissheten om hva som har skjedd, sier Ove Eikje, som er onkelen til Ommund.

Ommund Veim Eikje (22) - bilde 2

Ommund Veim Eikje (22) studerte ved Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studie ved UiB.

Foto: Privat

Lett etter hybel

Ommund Veim Eikje er student ved Universitetet i Bergen (UiB) og reiste til Avignon i Sør-Frankrike 28. august for å finne seg hybel. Han skal etter planen være utvekslingsstudent i byen.

Utenom to uttak fra bankkontoen, la Eikje ut noen bilder på Instagram rett etter han ankom Avignon. Det siste bildet – av en bygning i byen – ble lagt ut 31. august.

I en samtale med sin mentor ved UiB oppga Eikje gata hvor han visstnok hadde funnet seg hybel.

Faren er nå i Frankrike for å prøve å finne sønnen sin.

– De antar at de har funnet gata der Ommund hadde fått seg hybel, men de har ikke funnet selve hybelen, sier Ove Eikje.

– Vet ingenting

Han sier at familien stiller seg helt uforstående til hva som har skjedd.

– Vi vet ingenting, rett og slett. Og det er det som gjør dette så tøft og vanskelig, sier Eikje.

– Var han vant med å reise i utlandet?

– Ja, det vil jeg påstå. Han har vært utvekslingsstudent i USA i ett år, og han har vært på flere USA-turer etterpå for å besøke sin vertsfamilie.

Ber om ro

Familien prøver å samarbeide med lokalt politi i Avignon, men det er vanskelig på grunn av språkbarrierer. I Norge ligger saken hos Sør-Vest politidistrikt Haugesund.

– Familien ber ellers om forståelse for at de nærmeste pårørende skjermes i en vanskelig og opprivende tid der de ikke vet hva som har skjedd med deres sønn, sier Ove Eikje.

Har du opplysninger om hvor Ommund Veim Eikje kan være? Ring politiet på 02800.

Laster kart, vennligst vent...

Siste livstegn fra Ommund Veim Eikje (22) var i Avignon i Sør-Frankrike.