Hopp til innhold

Ommund (22) er funnet død

Den savnede studenten Ommund Veim Eikje (22) fra Tysvær i Nord-Rogaland ble funnet død torsdag.

Ommund Veim Eikje (22)

Ommund Veim Eikje (22) fra Tysvær er funnet død i Frankrike.

Foto: Privat

Han ble oppdaget nedenfor noen store skrenter ved de gamle historiske festningsverkene i byen Avignon i Sør-Frankrike. Sør-Vest politidistrikt opplyser at studenten ble funnet torsdag kveld.

– Dette var et populært sted å ta bilder for turister. Ommund må ha ramlet utfor stupene. Han ble tilfeldigvis funnet av noen arbeidere i området. Vi har ingen grunn til å tro at det er noe annet enn en ulykke, sier Ove Eikje, talsmann for familien.

Dro på utveksling

Ommund Veim Eikje dro til Frankrike den 28. august for å studere fransk litteratur som utvekslingsstudent fra Universitetet i Bergen.

– Det siste livstegn han sendte til familien var en «snap» sannsynligvis 31. august av den nye leiligheten han hadde leiet. Siden den tid har ikke familien eller venner hørt noen ting fra ham, forteller Ove Eikje.

Faren har vært i Avignon siden søndag for å lete etter sin sønn. Ommunds onkel forteller at hele familien er takknemlig for noen fantastiske uker sammen i sommer før Ommund reiste til Frankrike.

– De vil takke for all omsorg, omtanke, forbønn og varme gjennom en svært opprivende og vanskelig tid de siste ukene, sier Eikje.

Etterforsker dødsfallet

Sør-Vest politidistrikt opplyser at saken etterforskes videre av fransk politi.

– Han ble funnet av et filmteam nedenfor en klippe. Det er for tidlig til å si noe om årsaken til fallet, men det er ikke noe som tyder på at det har skjedd noe kriminelt, sier Pål Jæger-Pedersen, påtaleansvarlig jurist på saken.

22-åringen ble meldt savnet til politiet fredag 15. september.

Universitetet arrangerer minnesamvær

Universitetet i Bergen (UiB), hvor Eikje var tilknyttet, skal i nærmeste fremtid arrangere et minnesamvær for hans medstudenter, lærere og fagmiljø.

– Det var med stor sorg at vi mottok meldingen om at Ommund var funnet død, som følge av en ulykke. Våre tanker går naturligvis til familien og de pårørende som har lidd av dette tapet. Vi er også selv berørt av hendelsen. Vi har mistet en ung student med livet foran seg. Det berører oss som universitet, hans nærmeste venner, omgangsmiljøet i byen og fakultetet, sier UiB-rektor Dag Rune Olsen.