NRK Meny
Normal

Krevde skjenkeregler som utelukker strippeklubber

Skjenkepolitikken i Sandnes ble avgjort i dag. Gaukene får fortsatt drikke sprit til 03.00 og strippereglene fortsetter som før.

Strippeprotest i Sandnes

Demonstranter har stilt seg opp utenfor rådhuset i Sandnes.

Foto: Marianne Terjesen / NRK

Sandnespolitikerne behandlet tirsdag ettermiddag skjenkereglene for kommunen.

– På grunn av samordning med Stavanger må også vi ha åpent til 03.00. Hadde vi gjort en forskjell her, ville folk reist til Stavanger på kveldstid i steden for. Vi ønsket i utgangspunktet kortere skjenketider i regionen, men nå må vi forholde oss til dette, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak.

Også strippereglene fortsetter som før i Sandnes, noe som er annerledes fra nabobyen Stavanger.

– Stavanger ønsker ikke å forbinde sin by med slike steder, og det ønsker i utgangspunktet ikke vi heller. Men jeg håper at det er slutt på gratisreklamen for disse stedene og at det dør ut av seg selv, sier Wirak.

Usikre på forhånd

Asta Beate Håland

Asta Beate Håland, kvinnegruppen Ottar.

Foto: Eirin Larsen / NRK

– Det ligger et forslag inne fra Krf og Sv at de skal kopiere Stavangers premisser, nemlig at hvis det er seksualisert underholdning får de ikke bevilling, sier hun.

– Vi ønsker å vise at vi vil ha en strippefri by, sier Asta Beate Håland fra kvinnegruppa Ottar.

Venter på en avgjørelse

I Kirkegaten i Sandnes ligger strippeklubben Money Talks. Ottar vil denne til livs, men også flere som Håland mener vil dukke opp om ikke reglene endres.

– Hvis ikke Sandnes tar seg sammen og blir mer prinsippielle på dette vil det bare dukke opp flere. Det har det jo gjort i mange tiår nå, sier hun.

Nå setter hun sin lit til Høyre for å få slutt på dette.

– Slik som det ser ut nå er som at det står på Høyre. Hvis de fristiller representantene er det mulighet for at dette blir vedtatt, sier Håland.