NRK Meny
Normal

Stressless med bunad-broderi

Alle som liker design ta turen til Sandnes i sommer. I morgen åpner A World of Folk - en stor kunstbegivenhet - om morgendagens design.

Roseteppe av Kiki van Eejk
Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

Utstillingen som varer helt til 5. oktober er en stor kunsthåndverk- og designutstilling i regi av Stavanger2008.

Stressless med bunadsbroderi
Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

Se video fra utstillingen

Designerlandsby

I utstillingshallen i Gravarsveien møter vi en landsby med mange trehus som inneholder selve utstillingen. Det er arkitektene Helen&Hard som står for denne idéen. Og det er den kjente trendanalytikeren Li Edelkoort som har vært kurator.

En økologisk kåpe?

Økologisk kåpe?

Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

Hun mener det er en gjennomgående trend at skillene mellom design og kunsthåndtverk mer og mer brytes ned og smelter sammen.

Mangfold

Utstillingen rommer både møbler, borddekking, leker, strikk og broderi, tekstiler, mat og mote, grafisk design, kjeramikk og metallarbeid.

Brodert puff

Brodert puff av Turi Gramstad Oliver

Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

Morgendagens design

Her kan du gå på oppdagelsesferd i et nytt folklorisk språk og få en ny tolkning av morgendagens design. En stressless med bunad-broderi, en stol laget av dukker, romdeler i never eller organiske former i strikketeknikk - alt vist fram på en lekker måte.

Li Edelkoort

Kurator for utstillingen har vært den Paris-baserte trendanalytikeren Li Edelkoort.

Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

- Altfor beskjedne

- Det kom inn hele 800 arbeider til utstillingen, forteller Li Edelkoort. Hun mener norske kunsthåndtverkere og designere er altfor beskjedne. - De må bli støttet mye mer av myndighetene. Dette er framtidens trendsettere, mener hun.