Hopp til innhold

Stengte ungdomsfest etter dop-meldinger

Både GHB og Ecstasy skal ha vært i omløp på en ungdomsfest i Sola lørdag kveld. Politiet ser alvorlig på saken, og både de og barnevernet vil følge opp ungdommene videre.

Ecstasy tabletter

Politiet advarer unge mot å eksperimentere med ecstasy og annet dop. Lørdag kveld avslutta de en ungdomsfest etter meldinger om bruk av både GHB og ecstasy.

Foto: NRK

– Det var triste greier, sier operasjonsleder Frank Roland i Sør-Vest politidistrikt i Stavanger om det som møtte politifolkene da de kom til en ungdomsfest i Røde Kors-huset i Sola ved 23-tida lørdag kveld.

Etter det politiet vet, var det privatpersoner som hadde leid lokalet til festen.

– Vitner har fortalt at en person gikk rundt og delte ut GHB og Ecstasy på festen, sier Roland til NRK.

Politiet har navnet på denne personen, og både vedkommende og andre ungdommer vil bli fulgt opp av politi og barnevern i etterkant.

Til Aftenbladet sier Roland at politiet har registrert fire som var ruset. Disse var født henholdsvis i 1999, 1996 og 2000 og er av begge kjønn.

– Kan dø av det

– Dette er jo farlig. Tar du to eller tre kapsler, kan du gå i koma. Så dette kan man dø av, sier han. Derfor søkte også politiet i terrenget rundt lokalet, for å se om det lå ungdommer der, men de fant ingen.

Han vet ikke eksakt hvor mange ungdommer som var til stede, men sier at det var en hel del. Da politiet kom, stakk en del av, forteller han.

Festen ble avblåst, foreldre ble varsla, og kom og henta ungdommene sine, og Røde Kors kom og stengte av lokalet.