Tok «bøtta» for femte gang på rad

Stavanger Oilers sikret sitt sjette NM-gull fredag da laget slo Lørenskog 3–0. Dermed vant stavangerlaget NM-finalen med 4–2 i kamper totalt.

Oilers jubler i Lørenskog

VIDEO: Stavanger Oilers jubler for sin femte kongepokal på rad. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Video: Andrea Bae Nesset /NRK

Stavanger Oilers vant med dagens seier 4–2 i kamper i årets NM-sluttspill, og stakk av med kongepokalen for femte år på rad.

Peter Lorentzen, Tommy Kristiansen og Dan Kissel scoret målene som bekreftet Stavanger-lagets totale dominans i norsk hockey.

Petter Thoresens siste kamp

Oilers gjentok bedriften fra 2012 da laget vant den sjette NM-finalen i Lørenskog Ishall. Ti av spillerne, fem på hvert av lagene, var også med for fire år siden, og igjen endte det 4–2 i kamper for Oilers.

Det var Stavanger-lagets sjette NM-tittel under Thoresens ledelse. Det var hans siste kamp som Stavanger-trener. Har gir seg i klubben for å ta over Norges landslag fra 1. juni.

Oilers synger i garderoben etter NM-seieren.

VIDEO: Spillerne har fått gullhjelm, og feirer i garderoben. Foto: Andrea Bae Nesset /NRK

Intervju med Tommy Kristiansen etter NM-seieren.

VIDEO: Tommy Kristiansen scoret Oilers sitt andre mål. Foto: Andrea Bae Nesset /NRK

Høyt tempo og tøffe taklinger

Lørenskog hadde kniven på strupen og gikk derfor tøffest ut på hjemmeis. Spillet skiftet i store deler av åpningsperioden. Begge lagene hadde flere gode sjanser til å score, men nervene virket å ligge tykt utenpå draktene til lagets spillere. Både Lørenskog og Stavanger jaktet den forløsende scoringen.

Midtperioden fortsatte i samme takt. Høyt tempo, tøffe taklinger og et par svært gode og opplagte målvaker i Jeff Jakaitis og Ruben Smith. Målet alle ventet på kom ikke før det gjensto 2.15 av midtperioden. Og det sto gjestene fra Stavanger for. Dan Kissel styrte inn pucken på et skudd fra Mats Larsen Mostue. Det var første gang at Oilers var i føringen i finalekampene som har vært spilt i Lørenskog.

Thoresens gutter ofret alt og slapp egentlig aldri det etter hvert desperat Lørenskog-laget inn i kampen. Ofte upopulære Tommy Kristiansens 2-0-scoring stilnet hjemmelagets supportere. Det var fortsatt over 15 minutter igjen av kampen, men en tomålsledelse gir sjelden et lag som lukter NM-gull ifra seg.

Peter Lorentzen la på til 3–0 med et såkalt teknisk mål. Pucken var ikke inne, men spilleren ble hindret foran åpent bur. Dermed ble det dømt scoring.

Kristian Forsberg intervjues etter NM-seieren.

VIDEO: Kristian Forsberg etter kampen. Foto: Andrea Bae Nesset /NRK

Inviterer til gullfest

Oilers har invitert fansen til gullfest i DnB Arena fra klokka 01 i natt. Oilers-spillerne flyr fra Gardermoen ca. 23.30, og setter kursen mot feiring med fansen på hjemmebane.

Oilers feirer mål nummer to mot Lørenskog

Oilers-spillerne jubler for lagets andre mål under 6. runde i NM-finalen.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix