Normal

Stavanger 2008 blir Viking-sponsor

Viking skal bli kulturlaget i årets Tippeliga, med logoen til Stavanger 2008 sentralt plassert på drakta.

Viking og Stavanger 2008 skal samarbeide
Foto: Lars Navestad / NRK

Kulturbyen har knapt nok betalt en krone for å få den sentrale reklameplassen på Viking-spillernes legger og lår. Markedssjef i Viking, Hans Øyvind Sagen, mener likevel avtale en svært verdifull for klubben.

 

- Vi har lyst til å være med på det felles løftet regionen trenger for å få Stavanger 2008 kjent over hele landet. Kulturbyåret er viktig for regionen, og dermed er det også for Viking, sier Sagen.

- Viktig i spillerjakten

Markedssjefen mener blant annet at et rikt kulturliv er et viktig trekkplaster når Viking går utenbys eller utenlands for å lokke nye spillere til Stavanger.

- Det som Stavanger 2008 har ambisjoner om, vil være med på å gjøre regionen til en enda bedre plass å bo og det vil bli lettere for oss å få spillere inn til regionen. Noe av det første Viking-aktuelle spillere spør om, er hva slags kulturtilbud Stavanger har. Så for oss har det også en egeninteresse å få regionen så attraktiv som mulig, sier Sagen.

Men vel så mye handler den noe uvanlige sponsoravtalen om at regionens kanskje mest kjente merkevare gir pr-drahjelp til Stavanger 2008.

- Ikke for pengene

- Vi i Stavanger 2008 gjør noe som ingen har gjort før, og derfor har vi behov for å kommunisere med folk og snakke med folk. Det vil Viking hjelpe oss med, sier driftsdirektør i Stavanger 2008, Cornelius Middelthon, som er svært takknemlig for at Viking har gitt dem tilnærmet gratis reklameplass som klubben ellers kunne fått betydelige summer for hos mer kommersielle sponsorer.

- Vi er veldig glade for at Viking har sagt at de ikke gjør dette for penger, men fordi de tror på Stavanger 2008 og at det er viktig for Viking at Stavanger 2008 lykkes. Så dette er en vinn-vinn-situasjon for begge parter, sier Middelthon.

Kamp mot Liverpool?

Det er Viking som har invitert kulturbyen inn på fotballbanen - blant annet etter at Hans Øyvind Sagen fikk en kulturell aha-opplevelse i en samtale med Norges Fotballforbund nylig.

- I forbundet visste de at Liverpool er europeisk kulturby i 2008, men de ante ikke at Stavanger var det samme, og slik kan vi jo ikke ha det, sier Sagen.

Apropos Liverpool; både Viking og Stavanger 2008 håper på et kulturoppgjør på banen mellom Viking og Liverpool.

- Det er noe vi drømmer om og jobber for, så gjenstår det å se om vi lykkes, sier Sagen.

Viking lyktes for øvrig ikke med å få Norges Fotballforbund med på en kulturmarkering. Klubben søkte om at spiller nummer 8, Øyvind Svenning, fikk spille med 08 på ryggen. Men forbundet satte foten ned.