Brødrene Ingebrigtsen varmer opp

Sport Rogaland

• Slik spilles cupens 2. runde i Rogaland

Norges Fotballforbund har satt opp cupens 2. runde for herrer. Den byr på flere interessante oppgjør. Askeladden Torvastad, som slo ut Haugesund i runde 1, får besøk av eliteserielaget Viking.
    Ellers blir det et Rogalandsoppgjør mellom Vard Haugesund og Sandnes Ulf.
    Bryne møter Mandalskameratene.
    Eik møter Fløy.

• Seone sørget for tre FKH-poeng på overtid: – Forhåpentligvis scorer jeg mange flere

Det så ut til å gå mot 1-1 i årets første kamp i Eliteserien, mellom Odd og Haugesund i Skien. Men på overtid dukket 18-åringen Ismael Seone opp med brystkassa og sørget for 2-1 og tre FKH-poeng.

– Jeg er veldig glad og fornøyd med å starte på denne måten. Forhåpentligvis blir det mange flere scoringer framover, sa Seone til TV 2 etter kampslutt.

Vertene sløste med sjansene, og det fikk konsekvenser da Bruno Leite hamret FKH i ledelsen med drøye fem minutter til pause.

– Her bør Odd ha full kontroll, men de roter bort ballen. Utilgivelig i eget felt. Når først Bruno Leite får muligheten, så sier det bare pang, kommenterte TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Under fem minutter etter sidebyttet dukket Tony Miettinen opp på bakerste stolpe og ekspederte et Odd-frispark i mål. Dommeren var først oppe med offsideflagget, før VAR grep inn og dømte scoring til vertene.

På overtid avgjorde gjestene ved 18 år gamle Seone, og FKH fikk med seg tre poeng fra første kamp denne sesongen.

(©NTB)

Haugesund seiret over Odd i Eliteserieåpningen
  • Stavanger Oilers viste muskler i den første NM-semifinalen – slo Vålerenga 4-1 på hjemmeis

Stavanger Oilers tok en oppskriftsmessig seier da de slo Vålerenga 4-1 i det første semifinaleoppgjøret søndag ettermiddag.

Sluttspillsoppgjørene avgjøres i best av sju kamper. Første lag til fire seire avanserer videre til finalen.

Etter en målløs første periode sendte Oslo-gutten Ludvig Hoff vertene i ledelsen. Andreas Klavestad doblet ledelsen tre minutter senere, før Hoff gjorde sitt andre mål for kvelden etter en drøy halvtime spilt.

Halvannet minutt før pause økte André Bjelland Strandborg Oilers' ledelse ytterligere og punkterte på mange måter kampen før siste periode.

Vålerenga mistet likevel ikke håpet og bare tre minutter inn i tredje periode reduserte Mika Partanen for gjestene.

Oilers og Vålerenga endte på henholdsvis 2.- og 3.-plass i grunnseieren. Det skilte riktignok 17 poeng opp til den soleklare seriemesteren Storhamar.

Oilers er regjerende norgesmestere etter at de slo Storhamar i finalen forrige sesong.

(©NTB)

Stavanger Oilers NM-semifinale
  • Tre spillerforlengelser i Stavanger Oilers

I løpet av påskeuka har ishockeyklubben Stavanger Oilers sørget for kontraktforlengelser med tre av spillerne sine, skriver NTB.

Tidligere denne uken har Kristian Østby undertegnet en toårskontrakt, mens Anders Tangen Henriksen tar tre nye år i klubben.

Den nyeste kontrakten er skrevet under av Patrick Elvsveen, som kom til Stavanger fra Storhamar før sesongen. Han har signert for to nye år.