Spleiser på å heve Wyvern

Oljeselskap spleiser på å heve, og hentet hjem Wyvern.

Skal hente Wyvern

Bitten Bakke ved Stavanger maritime museum og viseadministrerende direktør Lyder von der Lippe i Island Offshore foran en modell av Wyvern. Om ikke lenge skal skuta være hjemme i full størrelse.

Foto: Stavanger Kommune /

Et spleiselag bestående av brønnselskapet Island Offshore, deres partnere FMC Kongsberg Subsea, Aker Solutions, Oceaneering og andre aktører i oljeindustrien, går nå sammen om å berge Wyvern, og få Colin Archer-skøyta hjem til Stavanger.

– Det skal bli godt å få Wyvern hjem til Stavanger, sier viseadministrerende direktør Lyder von der Lippe i Island Offshore til NRK.no.

Båten skal leveres tilbake til Stavanger Maritime Museum.

Ikke enkelt

Island Offshore skal bruke fartøyet Island Constructor til å heve Wyvern. Seilskuta skal plasseres på en krybbe, og arbeidet med å restaurerer Wyvern vil starte så snart den er plassert på dekket til Island Offshore.

– Det er en oppgave som vi har all respekt for. Det har vært utfordringer fra første dag er i planleggingen, men Island Constructor er et fartøy som har jobbet i Nordsjøen i flere år, videre har vi en erfaren organisasjon – på land og offshore, så vi er overbevist om at vi vil få til dette.

Vil koste flere millioner

von Der Lippe sier til NRK at redningsaksjonen kommer til å koste flere millioner kroner, men at selskapene tar hele regningen.

Spesialskipet vil begynne redningsoppdraget om en ukes tid.

LES OGSÅ:

Her ligg «Wyvern» på havbotn

Kronerulling for å heve «Wyvern»

«Wyvern»-forliset