Hjemme alene-fest med tre retters middag

I dag spiste 200 barn og unge gourmetmiddag på restaurant i Stavanger. Alle inntektene går til Stiftelsen Sykehusbarn.

I dag spiste 200 barn og unge gourmetmiddag på restaurant i Stavanger. Alle inntektene går til Stiftelsen Sykehusbarn.

VIDEO: Herlige Stavanger Restauranter inviterte i dag barn og unge til restaurantbesøk for å samle inn penger til Stiftelsen Sykehusbarn.

Ylva Kristiansen Jørpeland

Ylva Kristiansen Jørpeland (12).

Foto: Rolf Marnburg / NRK

– Dette var bra. Annerledes. Forretten var røkte reker. Jeg liker det egentlig ikke, men dette var godt. Hovedretten var bra. Godt kjøtt og god potet. Alt var egentlig veldig godt, sier Ylva Kristiansen Jørpeland (12).

I dag inviterte Herlige Stavanger barn og unge til treretters middag, uten foreldre. «Barnas time 2014» arrangeres i samarbeid med Stiftelsen Sykehusbarn Vest og elever ved Godalen videregående skole.

– Vi har invitert barn og unge mellom 5 og 15 år til en unik restaurantopplevelse uten foreldre. Vi tar barn seriøst som restaurantgjester, og vil vise dem at det er kjekt å gå på restaurant, sier Petter Mugaas Joakimsen, faglig ansvarlig ved Herlige Stavanger.

«Barnas time» på N. B. Sørensen

Barn og unge mellom 5 og 15 fikk plass rundt bordene på N.B. Sørensen.

Foto: Rolf Marnburg/NRK

Pengene går til Sykehusbarna

«Barnas time» inviterte for første gang til gourmetmiddag for barn i fjor. Denne gangen går hele omsetningen fra arrangementet til alvorlig syke barn og unge her i distriktet som trenger en oppmuntring i hverdagen.

Trond Espen Hansen og Petter Joakimsen

Petter Mugaas Joakimsen, faglig ansvarlig ved Herlige Stavanger og Trond Espen Hansen, leder av Stiftelsen Sykehusbarn Vest.

Foto: Rolf Marnburg/NRK

– Denne gangen tok vi kontakt med Stiftelsen Sykehusbarn for å gi alle inntektene til den organisasjonen, til det gode arbeidet de gjør, sier han.

Klokken 17 til 18.30 åpnet dørene for de under 15 ved Straen Fiskerestaurant, Restaurant Mexico, Salza Steakhouse, Restaurant Bevaremegvel, NB Sørensen 2. etasje og Matsalen. Prisen var 150 kroner per barn.

– Barn hjelper barn

Stiftelsen Sykehusbarn Vest ble etablert i 2012. Målet for stiftelsen er å arbeide til det beste for barn og unge som må tilbringe mye tid på sykehus på grunn av alvorlig sykdom.

– Ungene får en fantastisk treretter med drikke, og pengene går til alvorlig syke barn på sykehuset. Det er helt fantastisk. Å se den sammenhengen her, at barn hjelper barn, er helt utrolig, sier Trond Espen Hansen, leder av Stiftelsen Sykehusbarn Vest.

Han håper at suksessen fortsetter også neste år. Og det gjør også Ylva Kristiansen Jørpeland.

– Ja! Jeg var her i fjor også, men det var enda bedre i år, sier hun.

«Barnas time» på N. B. Sørensen

Ikke all maten var like populær blant barna.

Foto: Rolf Marnburg/NRK