Hopp til innhold

Bevilget ikke penger til sandvolleyen

Formannskapet i Stavanger bevilget torsdag ikke 750.000 kroner ekstra til sandvolleyturneringen i Stavanger . Dermed er det fremdeles fare for at 13 år med turnering kan være over.

Volleyballturnering Stavanger

En fullsatt hovedarena i Stavanger kan i verste fall være historie.

Foto: MAURICIO KAYE / FIVB

Torsdag ettermiddag bestemte et enstemmig formannskap i Stavanger at de ikke gir 750.000 kroner i ekstratilskudd til sandvolleyballturneringen som arrangeres hver sommer i Stavanger.

Sponsormangel har ført til at årets turnering er turet, en turnering som har blitt arrangert de siste 13 årene.

Samtlige partier var enige på formannskapsmøtet at kommunen allerede bidrar med mye midler til turneringen, og at det ikke er penger til ytterligere støtte.

Diskuterer eksistensen i dag

Bjørn Maaseide

Bjørn Maaseide kunne torsdag ikke fortelle hva som skjer videre med sandvolleyballturneringen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Styreleder for World Event, Bjørn Maaseide, sier til NRK.no at de skal ta en beslutning fredag morgen.

– Da skal vi ha et styremøte i World Event hvor vi skal diskutere hvilken betydning dette får for årets sandvolleyballturnering, sier Masseide til NRK.

– Hvor avhengig var dere av 750.000 kroner i ekstrabevilgning?

– Til syvende og sist er det totalen som er avgjørende, sier han.

Ville dele på fire

Et budsjettunderskudd på 3 millioner for 2012 har ført til pengeknipen.

Maaseide foreslo at underskuddet skulle deles på fire der kommunen, restaurant- og hotellbransjen i Stavanger, oljeselskapet ConocoPhillips og World Event selv betalte 750.000 kroner hver.

ConocoPhillips har sagt ja til å være med, mens Maaseide fortalte onsdag at hotell- og restaurantbransjen jobber med saken.

– Hvis kommunen sier nei, får vi prøve å skaffe de midlene på en annen måte. Kommunen stiller jo med en solid pakke fra før, sa Maaseide til Aftenbladet før formannskapsmøtet.

Pengetrøbbel tidligere

Det er ikke første gang sandvolleyballturneringen sliter med økonomien. Sist for bare to år siden var turneringen truet av pengemangel. .

Publikumsmessig har turneringen vært populær, og hovedarenaen er blitt kjent for en elektrisk stemning, spesielt under Norges kamper.

I fjor tok Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr seg helt til finalen i turneringen.

Video Sensasjonell sandvolley seier i Stavanger

Sensasjonell sandvolleyseier i Stavanger. Skarlund og Spinnangr tar seg til semifinalen under World Tour Stavanger 2011.

– Ville være trist å avslutte det hele med kansellering

Bjørn Maaseide skrev følgende i et brev til kommunen:

«Konsekvensen om vi ikke får til dette spleiselaget blir en kansellering av årets sandvolleyballturnering. Etter 13 år med turnering ville det være trist å avslutte det hele med en kansellering. Jeg er villig til å bidra selv, både i form av arbeid og med kapital, men det går en grense. Dere vil selvfølgelig få fullt innsyn i både selskaps regnskap og prosjektregnskap i forkant, under og etter arrangementet. Skulle turneringen mot formodning gå med overskudd, så vil dette bli delt likt mellom alle fire partene som har vært med på denne ekstraordinære bevilgningen.

Håper på at dere har forståelse for situasjonen.»