Slik skal ferja sikre seg mot tyver

Flere billettkontor på ferjer i Rogaland har den siste tiden blitt utsatt for innbrudd. Nå skal det være vanskeligere for tyver å ta seg inn.

Odd Meidell, MF Ullensvang

Matros og billettør på MF Ullensvang, Odd Meidell viser frem den nye platen som skal beskytte kodelåsen og billettkontoret mot uvedkommende.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Kodelås MF Ullensvang

Den nye skjermen skal gjøre det vanskeligere å spionere på koden.

Foto: Øystein Otterdal / NRK
Vidar Gjerde

Vidar Gjerde er kaptein på MF Ullensvang.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

– Som en liten forhåndsregel har vi montern en plate som skal skjule tallene, og hindre at folk kan se koden når billettøren låser seg inn, forklarer Vidar Gjerde, kaptein på MF Ullensvang som går mellom Stavanger og Tau.

Flere tyverier

Den siste uken har flere lokale ferjer blitt frastålet penger og eiendeler. Tirsdag kveld ble Tau-ferjen MF Stord frastjålet mellom rundt 15.000 kroner, meldte Aftenbladet. I tillegg har flere ferjer blitt frastjålet penger og eiendeler.

– Vi har hatt tyverier også på MF Ullensvang og MF Bjørnefjord i løpet av helgen og begynnelsen av denne uken, informerer Gaute Gangenes, regionsjef for ferjene i Rogaland, til avisen.

Derfor har nå ferjeledelsen satt på skjermer som skal gjøre det vanskelig for uvedkommende å se koden til dørlåsen når matrosene taster den inn. Koden er også byttet etter innbruddene.

– Har ikke mye penger ombord

– Det er utrolig hva de klarer når de går inn for det. Du kan se over en skulder, og så finner de ut hvorfor de gjør det. Det må ha vært noen som gløttet på koden. De må ha veldig gode øyne for å se det, og stå veldig nært, sier billettør Odd Meidell på MF Ullensvang.

I tillegg har tyvene tatt seg opp på mannskapsområdet og stjålet blant annet en iPad. Tyveriene er anmeldt til politiet.

– Det er trist. Det er penger som skulle ha gått til ferjeselskapet. Det er ikke mye penger ombord. De fleste bruker kort, og vi leverer pengerne i land hver dag, sier kaptein Vidar Gjerde.

Billettkontoret på MF Ullensvang, billettør Odd Meidell

Her på billettkontoret ble pengene stjålet.

Foto: Øystein Otterdal / NRK