Hopp til innhold

Slik ble Sigbjørn Sveli funnet på stranda

Dag Anfindsen har lang erfaring fra redningstjenesten. Han var ikke i tvil om at noe kriminelt hadde skjedd da han kom bort til den døde Sigbjørn Sveli (44) på Regestranden.

Dag Anfindsen

Dag Anfindsen føler sterkt på de pårørendes sorg etter at Sigbjørn Sveli ble funnet et par hundre meter fra Anfindsens familiehytte på Regestranden.

Foto: Erlend Frafjord / NRK

– Det var åpenbart ikke snakk om selvskading eller noen som kom drivende inn fra havet. Jeg mistenkte raskt en kriminell handling, sier han.

Dag Anfindsen
Foto: Erlend Frafjord / NRK

For Dag Anfindsen er Regestranden stedet for rekreasjon og glede.

Markering i en steinrøys

Mandag for halvannen uke siden var han på vei inn til land med windsurfebrettet sitt for å varme seg i familiehytta som ligger et steinkast fra sanddynene.

Det var like før skumringen, og det blåste kraftig nordavind.

Da ble han kontaktet av en kvinne som forklarte at hunden hadde markert på noe mistenkelig i en liten steinrøys nær strandkanten.

Fikk varslet politiet

– Jeg la fra meg seilutstyret, løp over gresset i våtdrakten, og ble møtt av et fælt syn. Jeg måtte raskt gå i jobbmodus. Det var bare å få varslet politiet så raskt som mulig, sier Anfindsen.

Han har lang erfaring som redningsmann på helikopter og sykepleier offshore.

Funnstedet, Regestranden

Funnstedet ligger litt i skjul for turstien.

Foto: Erlend Frafjord / NRK

Anfindsen så en død person som lå dumpet slik at han ikke umiddelbart var synlig fra turstien som går videre mot Ølberg.

I ruskeværet var det dessuten færre turgåere enn vanlig i området.

Sigbjørn Sveli hadde dermed blitt liggende ved stranda hele dagen.

– Føler på de pårørendes sorg

Neste kveld og natt ble tre menn i 20-årene pågrepet av politiet.

To av mennene hadde truffet Sveli tilfeldig ved togstasjonen på Varhaug.

De trengte skyss videre sørover, og Sveli kunne kjøre dem. I sin egen bil ble han utsatt for så grov vold at han seinere døde.

Regestranden

Fortsatt er det rester etter politiarbeidet på stranda i forrige uke.

Foto: Erlend Frafjord / NRK

– Jeg føler veldig på sorgen som pårørende har gått gjennom. Gjennom venner av familien har vi som fant Sigbjørn fått anledning til å kondolere dem. For oss som har tilhørighet her nede er det viktig å ikke la slike hendelser få overskygge det som stedet alltid har betydd og betyr. Vi bestemte oss tidlig for å ta stranda tilbake, sier Dag Anfindsen.