NRK Meny
Normal

Nå får skandalefilmen premieredato – fem år etter innspillingen

Etter fem problematiske år med rettighets- og konkurskaos har den norsk-engelske filmen «Wide Blue Yonder – begravelse til besvær» endelig fått dato for norsk kinopremiere.

Verdspremiere på Wide Blue Yonder

Skuespillerne Kåre Conradi (f.v.), Hege Schøyen, Brian Cox og Ingrid Bolsø Berdal som spiller i filmen Wide Blue Yonder, møtte pressen i Haugesund i sammenheng med lanseringen av filmen i august i 2010.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

– Denne gangen er premieren faktisk spikret. Jeg har følt meg som en idiot tidligere, men nå har vi en fysisk kopi av filmen i hus. Nå kan vi endelig si at ting er plass, sier en fornøyd Egil Ødegård som er daglig leder for distribusjonsselskapet Europafilm til Dagsavisen.

Premiere den 25. mai

Hollywood-stjernen Lauren Bacall og norske stjerner som Hege Schøyen og Kåre Conradi medvirker i filmen, som ble presentert med brask og bram under den norske filmfestivalen i Haugesund i august i 2010.

«Wide Blue Yonder» ble spilt inn i Haugesund i 2007, og økonomisk rot har ført til gjentatte premiereutsettelser. Ifølge avisen vil filmen nå få norsk kinopremiere den 25 mai.

Her kan du se klipp fra filmen:

Video Premiére på Wide blue yonder

Premiere på Wide blue yonder.

– Deilig at vi endelig får den ut

Produsenten skyldte penger til blant annet flere av skuespillerne, som ikke fikk den lønnen de var lovet. Filmen ble derfor utsatt flere ganger på grunn av økonomisk og annet rot. Den engelske medprodusenten har gått konkurs, og det ble lenge forhandlet om hvem som skulle få rettighetene til å vise filmen.

– Vi kom inn som distributør for filmen for tre år siden. De som har vært med fra begynnelsen har fulgt denne prosessen i snart fem år. Det er deilig at vi endelig får den ut, sier Ødegård til avisen.

Stjernespekket film

«Wide Blue Yonder» er basert på et teaterstykke med samme navn og er en lun komedie. Den handler om sjøulken Wally, spilt av Hollywood-stjernen Brian Cox, som vil oppfylle sin gamle venns ønske om å bli begravet på sjøen.

Andre stjerner i filmen er Lauren Bacall, James Fox og våre norske Hege Schøyen og Sverre Anker Ousdal. Regissør er Robert Young. Han har regissert en rekke tv-serier, blant annet episoder av «Bergerac» og «Jeeves and Wooster» – og han har hatt suksess med filmen «Olme beist» med John Cleese.