NRK Meny
Normal

Sildajazzen dropper storkonsertene

Jazzfestivalen har de siste årene satset stort, og leid Rådhusplassen i Haugesund for å få inn stjerner som Jamie Cullum, Toto og Chaka Khan. I år blir det mer intimt.

Fra Sildajazz i Dokken

FÆRRE BILLETTER: Flere intime konserter fører til færre billetter solgt.

Foto: Ragnar Christensen / NRK

Det er rundt fem tusen færre billetter til salgs under årets Sildajazz i Haugesund, enn i fjor. I år dropper festivalledelsen storkonsertene, og fokuserer på mer intime konserter.

Det gjør at billettsalget går ned, men økonomien kan bli bedre, sier festivalsjef Bjarne Dankel Jr.

– På Rådhusplassen må man ha store artister som trekker masse folk, siden det er dyre konserter man gjør slike steder. Vi har valgt å tone det litt ned. Festivalen har et stort hjerte inne på spillestedene, og i konsertsalene, og folk ønsker det intime. I år har vi valgt det, men vi kommer sterkt tilbake, sier han Dankel Jr. til NRK.no.

Flere dagspass og ukesbilletter

At det dermed blir solgt færre billetter, uroer ikke festivalsjefen.

– Jeg tror vi tar det igjen i form av dagsbilletter og ukespass. For der er det mye større aktivitet. Økonomien er tilpasset antallet billetter vi skal selge, og jeg regner med at det skal gå bra. Vi er positive.

– Generasjonsskifte for jazzfestivalene

Han mener at et av problemene jazzfestivaler i dag står ovenfor, er et generasjonsskifte.

– Både Oslo Jazzfestival, Sildajazzen i Haugesund og Maijazzen i Stavanger har drevet i 25–30 år. Det er klart det har skjedd et generasjonsskifte for festivalene. Vi ser at vi må fokusere enda sterkere enn før på det lokale, og den nye generasjonen vil ha et litt annet lydbilde, og en litt annen type musikk.