NRK Meny
Normal

Siktet innkalt til nytt avhør i Tina-saken

Den ene av de fire siktede i Tina-saken er innkalt til et nytt avhør i slutten av januar.

Tina Jørgensen som tenåring

Tina Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke i oktober 2000. Her er hun avbildet som tenåring.

Foto: Privat

Det er 38-åringen som sist ble pågrepet i saken, som politiet nå vil snakke med. Det bekrefter hans forsvarer.

– Min klient er innkalt til nytt avhør i slutten av måneden. Dette er et nytt etterforskningsskritt, sier mannens forsvarer Olav Sylte til Stavanger Aftenblad.

Mannen satt sammen med tre andre varetektsfengslet i tre uker, siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen (20). Hun ble funnet drept ved Bore kirke på Jæren 26. oktober 2000 etter å ha vært savnet i en måned.

– Han vil stille til avhøret og svare på politiets spørsmål. Hvorfor han er innkalt til nytt avhør, vet vi imidlertid ikke, sier Sylte.

Forsvareren sendte i begynnelsen av januar en begjæring der han krever at politiet går nye veier i etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen. Han mener gamle tekniske funn kan knytte en konkret person til saken, hvis de blir testa med ny teknologi.

NRK kjenner til at dette dreier seg om Tinas hårstrå som er funnet på drapsstedet og i en bil.

De fire har fortsatt status som siktet i saken. Samtlige fire ble siktet etter at en av dem i fjor gikk til politiet med opplysninger som omfattet ham og de tre andre.

Psykiatere har senere konkludert med at 37-åringen som tipset politiet, har utviklet falske minner om drapet, som fant sted for 15 år siden.