Far til Birgitte Tengs sin fetter er avhørt om drapet på Tina Jørgensen

Den uoppklarte Tina Jørgensen-saken kan ha sammenheng med den like uoppklarte Birgitte Tengs-saken. Etterforskerne i Tina-saken har avhørt far til fetteren i Birgitte-saken.

Kripos ved Bore kirke etter funn av Tina Jørgensen. Innfelt: Birgitte Tengs og Tina Jørgensen

Kripos ved Bore kirke etter funn av Tina Jørgensen. Innfelt: Birgitte Tengs og Tina Jørgensen.

Foto: Scanpix/Politiet

– Jeg ga et tips i Tina-saken for mange år siden. Nå ble jeg invitert til Haugesund for å gi min versjon av hva jeg visste i Tina-saken, sier faren til fetteren til Birgitte Tengs.

Video Birgitte Tengs

Birgitte Tengs ble drept på Karmøy i 1995.

Foto: Nyhetsspiller

Birgitte Tengs ble drept på Karmøy i mai 1995. Fetteren hennes ble først dømt, men senere frikjent av Gulating lagmannsrett for drapet på kusina si.

Tina Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke i Klepp høsten i år 2000. Politiet har siden den gang fått flere tips i saken. I fjor sommer meldte de at de hadde fått såpass mange at de vurderte å gjenåpne etterforskningen, men ingen ting konkret skjedde før i desember. Da ble det klart det fantes ressurser til å se på drapssaken igjen.

Nå ser politiet etter koblinger mellom drapet på Tina Jørgensen og drapet på Birgitte Tengs.

– Blir endelig tatt på alvor

– Jeg kan ikke konkret si at tipset passer inn i begge sakene, men det er ting som tyder på at det kan passe inn. Det gjelder forhold som kan relateres både til Nord- og Sør-fylket, altså i nedslagsfeltet til Tina Jørgensen-saken, sier faren til fetteren til Birgitte Tengs.

Han ble torsdag i forrige uke intervjuet av to etterforskere fra Stavanger i to timer i Haugesund.

– Endelig er det noen som tørr å høre på hva vi har å si, har et åpent sinn og tar oss på alvor, sier han.

I 12 år har moren til Tina Jørgensen levd i uvisshet om hvem som drepte datteren, og hvorfor. I går ble det kjent at politiet igjen skal se på den uløste drapssaken.

VIDEO: Dette har skjedd i Tina-saken gjennom årene. Arkiv, desember 2012.

– Et konkret tips

Ifølge han har han prøvd å få forklare seg for politiet i 14 år, uten å lykkes.

– Det står i sterk kontrast med det jeg har opplevd de siste 14-15 årene vi har hatt med politiet å gjøre. De har sittet å parert våre innspill og sådd tvil om det vi har hatt å melde. De har neglisjert det, og ikke jobbet videre med det. Det synes jeg er sterkt beklagelig. Spesielt nå når jeg ser hvordan de nye etterforskerne håndterer dette tipset, sier han.

Faren til fetteren kan ikke si om tipset omhandler navngitte personer.

– Det er et konkret tips, det er det eneste jeg kan si, sier han.

Politiinspektør Ernst K. Rossebø

Politiinspektør Ernst K. Rossebø.

Foto: Rogaland politidistrikt

– Foreløpig ingen sammenheng

Politiinspektør Ernst K. Rossebø har tidligere sagt at politiet i Stavanger har fått innspill om at det kan være koblinger mellom disse drapene.

Rossebø leder gruppen som nå ser på drapet på nytt. Per dags dato avviser han at etterforskningen har vist at at sakene har noe med hverandre og gjøre.

– Skulle vi få slike opplysninger er vi selvfølgelig åpne for å gå videre på det. Vi har per nå ingen grunn til å knytte disse sakene sammen, sier han.

Søk under Bybrua etter Tina Jørgensen-spor

Tina Jørgensen forsvant i september 2000. I oktober ble hun funnet drept ved Bore kirke i Klepp. Her søker dykkere etter mulige spor under Bybrua i Stavanger i november samme år.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB Scanpix