Hopp til innhold

Her skal 12.000 bo i en uke

Speiderlandsleiren på Madla i Stavanger er nå i gang.

Johan Skjeivik

VIDEO: Prosjektleder Johan Skjeivik forteller om hvordan skandinavias høyeste speidertårn ble til.

Tårnet på landsleiren på Madla 2013
Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK

Det 30 meter høye tårnet rager høyt blant teltene i Stavanger. NRKs fotograf fikk lørdag komme opp i trebyggverket på Madla, som har tatt flere måneder å bygge, og ble reist allerede i april.

– Med mottoet til leiren, «ganske imponerende», var det jo klart at vi ikke kunne ha noen pinglegreier i midten. Og det har det heller ikke blitt, sier Johan Skjeivik, prosjektleder for tårnet, til leirens eget magasin Impress Magazine.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Nå reises et 27 meter høyt tårn på Madla i Stavanger. Det er Norsk speiderforbund som står for byggverket, som reises i forbindelse med landsleiren i sommer.

VIDEO: Tårnet blei heist allerede i april. (Arkiv)

Landsleiren på Madla 2013

Fra tårnet.

Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK

I lørdagens leirmagasin forteller Skjeivik at det har tatt sju måneder og utallige dugnadstimer å bygge tårnet – i snitt fire kvelder per uke, i tillegg til helgene.

– Et ingeniørselskap har gått gjennom og kvalitetssikret plantegningene, og kommunen har vurdert og godkjent byggesøknaden. De flirte rått da de fikk søknaden, sier prosjektlederen til leirmagasinet.

12.000 speidere har kommet til landsleiren, som åpner offisielt lørdag kveld.

Publikum kan komme på besøk til leirområdet mellom klokken 10 og 18 hver dag. Det er også mulig å overvære lørdagens åpningsshow, hvor Hanne Sørvaag skal framføre leirens egen låt, «We got what it takes» (ekstern lenke).

Flere nyheter fra Rogaland