Holder tilbake penger til sandvolley-arrangør

Stavanger kommune mener sandvolleyarrangørene skal betale for skader på granittsteinen i Vågen.

Mannskap gjør klar til semifinaler

World Event mener at skadene oppsto under fjerningen av sanden i Vågen etter arrangementet i 2008.

Foto: Rolf Marnburg / NRK

Stavanger kommune truer med å holde tilbake tilskuddet til World Tour-arrangørene i Stavanger.

Bakgrunnen er omfattende skader på granittsteinen i Vågen etter sandvolleyarrangementet i 2008.

Les også: Sandvolley ødela granittstein

Arrangøren World Event, mener skadene oppsto da sanden skulle fjernes etter sandvolley-turneringen og at årsaken var at det ble brukt for tungt utstyr under fjerningen.

Kommunen beregnet skadene til 500 000 kroner.

– Holdt tilbake tilskudd

Erstatningskravet er fortsatt ikke innfridd, og kommunen truer nå med å utbedre skadene på arrangørene sin regning. Det bekrefter kommunaldirektør Leidulf Skjørestad.

– Det stemmer at vi holdt tilbake tilskudd for å kunne benytte deler av dette til å kunne utføre de nødvendige reparasjoner, sier Skjørestad.

Stavanger kommune har i to år ventet på skadeoppgjør fra arrangøren. Nå er fristen satt til første november. Kommunen har holdt tilbake 600 000 kroner av tilskuddet til arrangøren for sandvolleyarrangementet i 2010.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Odd Langhelle

Daglig leder Odd Langhelle i World Event bekrefter at sandvolleyarrangøren vil rette kravet videre mot entrepenøren som sto for fjerningen av sanden i 2008.

Foto: Stig Morten Waage / NRK

– Uenige om omfanget på skadene

– Vi har hatt et møte med World Event og deres entrepenør. Vi er enige om at vi trenger en felles frist for å få denne saken avklart. Vi forventer at vi får en tydelig tilbakemelding innen den oppsatte fristen, sier Skjørestad.

Kommunaldirektøren sier at partene har ulikt syn på hvor store skadene er.

– Vi er enige om hva skadene skyldes og vi er enige om at deler av dette må rettes opp, men vi er ikke enige om omfanget, sier Skjørestad.

– Tyngre dialog med entrepenøren

Daglig leder i World Event, Odd Langhelle, bekrefter at de vil rette kravet videre til entrepenøren som utførte oppdraget.

Skjørestad mener at dialogen mellom kommunen og sandvolley-arrangøren har vært god.

– Vi konstanterer at World Event har hatt en tyngre dialog med entrepenøren som faktisk utførte arbeidet, sier Skjørestad.