NRK Meny
Normal

Sa hun ble overfalt – mistenkt for falsk forklaring

En 21 år gammel kvinne hevdet at hun hadde blitt overfalt og forsøkt voldtatt under en joggetur, men politiet tror hun løy.

Overfallsran på Hommersåk

Den 8. februar rykket politiet ut til Riska stadion, der kvinnen sa at overfallet hadde skjedd.

Foto: Ronny Hjertås

– Politiet har opprettet straffesak for falsk anmeldelse, sier politiadvokat Unni Byberg Malmin ved Sandnes politistasjon.

Det var i februar i år at kvinnen gikk til politiet og anmeldte overfallet. Hun sa at to menn av utenlandsk opprinnelse hadde holdt henne nede og forsøkt å ta av henne buksen.

– Den tekniske etterforskningen har avdekket feil og mangler i kvinnens forklaring, noe hun selv har bekreftet i avhør. Derfor er politiet av den oppfatning at hendelsen ikke har funnet sted, sier Malmin.

Vil straffeforfølge kvinnen

Allerede i mai ble det kjent at politiet trodde kvinnen hadde løyet om overfallet. Da var det derimot usikkert om de ville gå videre med saken.

– Vi har ennå ikke tatt stilling til om det skal opprettes en ny sak. Det gjenstår fortsatt noen undersøkeler, blant annet med å finne ut kvinnens motiv, sa Malmin til NRK.

Nå er disse forholdene klarlagt, og politiet har altså bestemt seg for å gå videre med saken. Det er foreløpig uvisst hvilke straffereaksjoner kvinnen kan få.

– Politiet vil nå jobbe videre med de opplysningene vi har. Det er for tidlig å si hva slags konsekvenser dette eventuelt vil få for kvinnen, sier Malmin.

Vil ikke kommentere

Hun legger til at de håper å være ferdige med denne saken i løpet av kort tid.

Kvinnen sin bistandsadvokat, Kjersti Jæger, sier 21-åringen er gjort kjent med at det er opprettet straffesak. Utover det vil hun ikke kommentere saken.