Kvinne (21) kan bli sikta for falsk forklaring

Kvinnen hevder hun ble overfalt under en joggetur på Hommersåk i februar, men politiet mener undersøkelser og avhør viser at 21-åringen har avgitt falsk forklaring.

Overfallsran på Hommersåk

FEBRUAR 2016: Politiet rykket ut til Riska stadion etter melding om overfall av en kvinnelig jogger.

Foto: Ronny Hjertås

Det er trafikkdata fra mobiltelefoner og undersøkelser av klær har avdekket feil og mangler i hennes opprinnelige forklaring.

– Kvinnen bekrefter at opplysningene som er gitt til politiet ikke stemmer. Politiet mener derfor at det ikke har skjedd noe overfall, sier politijurist Unni Byberg Malmin ved Sandnes politistasjon til Stavanger Aftenblad.

Kvinnens motiv er uklart

Kvinnen har hevdet at hun ble overfalt, befølt og forsøkt voldtatt da hun jogget ved Riska stadion 8. februar. Hun har forklart at hun stoppa for å knytte skoene sine, og plutselig fikk et smell i bakhodet.

I avhør har kvinnen fortalt at to gjerningspersoner holdt henne nede og forsøkte å ta av henne buksen. Hun beskrev mennene som mørke i huden og med utenlandsk språk.

Politiet kjenner foreløpig ikke kvinnens motiv for å lyve om hendelsen.

Kan bli sikta for falsk forklaring

Å avgi falsk forklaring er et straffbart forhold, og politiet vurderer nå om kvinnen skal straffeforfølges.

– Vi har ennå ikke tatt stilling til om det skal opprettes en ny sak. Det gjenstår fortsatt noen undersøkeler, blant annet med å finne ut kvinnens motiv, sier Byberg Malmin til NRK