NRK Meny
Normal

Ingen alvorlige forhold på russetreffene

Verken russetreffet på Lillehammer eller i Kongeparken har hatt alvorlige hendelser denne helga. Ingen har så langt anmeldt voldtekt, sier politiet.

Kaldt og vått, men kjekt for russen

Kaldt og vått vær betydde lite for russefeiringen på Landstreffet i Kongeparken.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

I Kongeparken har 13.000 russ vært samlet denne helga.

– Det har gått fint. Ingen er brakt inn i arresten i natt, og ingen alvorlige forhold er anmeldt, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen ved Rogaland politidistrikt.

Aasmund Lund

Aasmund Lund er pressekontakt for Landstreffet i Kongeparken.

Foto: Kaj Hjertenes

– Vi har hatt noen skrubbsår og vrikka ankler, sier Aasmund Lund som er pressekontakt for Landstreffet i Kongeparken. Så langt han vet, er det ikke rapportert om noen alvorlige hendelser. Vi har hatt en fantastisk helg, og russen har oppført seg kjempebra, sier Lund.

Til sammen 9000 dugnadstimer er gjennomført i Kongeparken denne helga. – De frivillige har gjort en kjempeinnsats, sier Lund. Han tror likevel ikke det er sikkerhetsopplegget og dugnaden som har hindret alvorligere overgrep.

– Når det gjelder overgrep, kan det kun bekjempes med gode holdninger. Det skal kun en person til for å ødelegge, og det er veldig vanskelig å hindre med vakthold, sier Lund.

Også fra Lillehammer rapporteres det om stort sett snill russ.

Russ fester på Lillehammerr

God stemning på Lillehammer.

Foto: Alexander Nordby / NRK

– Det har gått forholdsvis greit, det er bare snakk om mindre ordensforstyrrelser, sier operasjonsleder Arvid Røste ved Gudbrandsdal politidistrikt.

– En mann sitter i avhør nå, etter at han skal ha sneipet en sigarett i hodet til en annen. Vi har også hørt at en skal ha fått slått ut en tann, men det har vi ikke fått inn anmeldelse på, sier Røste.

Russetreff i Kongeparken på Ålgård, 2015

mange store russebusser på Landstreff i Kongeparken.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

De fleste av de 6–7000 som var på russetreffet på Lillehammer har allerede reist hjem, de dro i løpet av natta. Heller ikke da ble noen tatt for promillekjøring.

I løpet av formiddagen skal også alle bilene og bussene i Kongeparken ut på veien. Det kan føre til tett trafikk i området.