Hopp til innhold

Rekordmange vil løpe halvmaraton

Aldri før har det vært så mange påmeldte til det over to mil lange 3-sjøersløpet rundt Mosvatnet, Stokkavatnet og Hålandsvatnet i Stavanger og Randaberg.

Video TRESJØERSLØP

Løpet startet ved Mosvangen camping klokka 14 søndag ettermiddag.

– Dette er en helt fantastisk dag å arrangere et halvmaraton på. Vi har vært ekstremt heldige med været i år. Det er litt gambling å legge et slikt løp til november, sier pådriver for løpet, Einar Søndeland.

Nærmere 1300 har meldt seg på til årets løp, som arrangeres for sjette år på rad, ifølge Søndeland. Det er i så fall nær en tredobling fra i fjor.

Einar Søndeland

Einar Søndeland.

Foto: Mari Friestad / NRK

Halvmaraton for folk flest

Han regner med at rundt halvparten av de som er med i år er med for første gang til det over to mil lange løpet. Det har også vært noe av målet, for her er det ikke vinnerne som skal hylles.

– Det er en kjempeutfordring de har kastet seg ut på. Bare det å fullføre er veldig stort. Det gjør definitivt noe med selvfølelsen til de som deltar å føle at de er gode i idrett, sier Søndeland.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

3-sjøersløpet

Denne gjengen er klare til årets tresjøersløp.

Foto: Ole-Andrè Lagmandokk / NRK

– Fokuserer mer på hverdagstrening

Søndeland tror noe av forklaringen på at det er så mange som nå tør å delta er medias fokus på vanlige folk som trener.

– Dersom Viking vinner en fotballkamp tenker de fleste at det ikke angår dem. Men når det er vanlige folk som følges som ikke har for vane å trene så kjenner de fleste seg igjen.