Hopp til innhold

Slik ble Stein Viggo ti år yngre

Stein Viggo Sagvolden fra «To buksestørrelser ned» har kvittet seg med 17 centimeter magefett siden nyttår, uten slankekur.

Stein Viggo Sagvolden

Stein Viggo Sagvolden ville gå to buksetørrelser ned. Nå har det blitt flere.

Foto: Astrid Engen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Buksa strammer ikke lenger

Stein Viggo har gått mer enn to buksestørrelser ned.

Foto: Astrid Engen / NRK

I januar var Stein Viggo deltaker i "To buksestørrelser ned" på NRK Puls. Der begynte han på et fire ukers treningsprogram . I tillegg kuttet han ut småspisingen.

Nå er han 16 kilo lettere og 17 centimeter smalere rundt magen enn han var 3. januar.

- Jeg hadde ikke trua da jeg begynte. Det virka uoppnåelig å gå ned to buksestørrelser på fire uker. Før har jeg prøvd over lengre perioder uten å merke forskjell i det hele tatt. Men nå virker det, sier Sagvolden fornøyd.

Etter at treningsserien var ferdig 31. januar, har Stein Viggo fortsatt å trene. Nå er han flere buksestørrelser mindre.

Vil du gå ned to buksestørrelser før badesesongen?

Mer effekt av treningen

Yngvar Andersen

Puls-trener Yngvar Andersen er tilhenger av effektiv trening.

Foto: Tuva Jorfald / NRK

Stein Viggo trener mer effektivt nå.

- Jeg har ikke trent mye intervall før. Hvis jeg har gjort det, har det vært på rette strekninger. Nå finner jeg en slak oppoverbakke. Det er mye mer effektivt, sier Stein Viggo.

Han får støtte fra Puls-trener Yngvar Andersen.

- Stein Viggo har klart å komme seg over nybegynnerkneika. Hvis du skal ha effekt av treningen, må du tørre å pushe deg tilstrekkelig når du er i dårlig form. Klarer du å komme deg igjennom den første måneden, blir det lettere å presse seg både fysisk og mentalt etterpå, sier Andersen.

Han mener det er viktig å trene styrke for å forbrenne fett.

Bedre kosthold

For å gå to buksestørrelser ned på fire uker, mener Puls-trener Yngvar Andersen at man må kutte hverdagssnopet og bare spise godteri på lørdager. Det har Stein Viggo vært fast bestemt på.

- Jeg har kuttet sjokolade og potetgull. I tillegg er øldrikkingen begrenset til helgene. I starten var jeg kjempestreng, men nå skeier jeg litt ut innimellom. Likevel lar jeg det ikke flyte. Det er viktig å holde igjen, sier Stein Viggo.

Han er også bevisst på å spise mer grønnsaker.

- I begynnelsen var det vanskelig, men nå er det mye lettere, sier han.

Ikke tid til å lage mat?

Har møtt motgang

Hege Limbodal

Hege Limbodal har satt seg nye mål.

Foto: Ole Jørgen Kolstadbråten / NRK
Edward Grönroos

Edward Grönroos trener fortsatt.

Foto: Ole Jørgen Kolstadbråten / NRK

Alle deltakerne i «To buksestørrelser ned» har møtt motgang etter at kameralysene ble slått av.

Stein Viggo får ikke alltid plass til en time hverdagsmosjon i uka. Edward Grönroos tar en hverdagspils i ny og ne, mens Hege Limbodal sliter litt med å holde intensiteten oppe. Felles for alle, er at de har fortsatt å trene.

- Jeg sitter nesten aldri i sofaen lenger, og har ingen ønsker om å havne der igjen. Jeg blir deprimert bare av tanken, sier Hege. For å øke intensiteten har hun meldt seg på fem ulike løp i vår og høst.

Edward Grönroos trener fortsatt tre ganger i uka, men innrømmer at han ikke er like streng med seg selv.

- Det blir ikke så regelmessig trening som før, og jeg unner meg noen øl et par ganger i uka. Jeg kjøper en del mat ute, men jeg er mye flinkere til å velge sunnere alternativ på menyen, sier Edward.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)