Hopp til innhold

På med tightsen og rundt tre sjøer

I morgen går 3-sjøersløpet av stabelen. Mosvatnet, Stokkavatnet og Hålandsvatnet skal rundes av dobbelt så mange påmeldte som i fjor.

Åshild Hauge, Einar Søndeland

Åshild Hauge og Einar Søndeland. Hauge deltar sammen med ti venninner i gjengen 'Girls just wanna run'.

Foto: Mari Friestad / NRK

3-sjøersløpet

Fra 3-sjøersløpet i 2010.

Foto: 3-sjøersløpet
Einar Søndeland

Einar Søndeland er pådriver for 3-sjøersløpet.

Foto: Mari Friestad / NRK

Einar Søndeland, pådriver for 3-sjøersløpet, var i dag i gang med merkingen av løypa og hadde lagt løpethightsen hjemme for anledningen.

– Jeg synes det er fabelaktig å trene i tights, enten med lang om vinteren eller kort som sommeren. Den må jeg ha, sier han.

I morgen skal over tusen løpeglade ta fatt på distansen. Man kan løpe eller gå hele distansen på 21,1 km eller melde på et stafettlag med 5 etapper fra 3,5 til 5,3 km.

– Vi har i år opplevd en dobling av forhåndspåmeldinger. I tillegg har vi også opplevd en stor økning de forrige fem årene vi har arrangert løpet, sier Søndeland.

– I tillegg er omtrent halvparten av de som har meldt seg på med for første gang. Det er en kjempeutfordring, og det å klare å fullføre er veldig stort, sier han.

Hverdagsheltenes plagg

Han regner med at de fleste som stiller til start lørdag, stiller i tights.

– Tightsen har gått fra å være et plagg for toppidrettsutøverne til å bli plagget for hverdagsheltene, sier han.

– Før var det vindbukser, og litt mer romslige former for benklær, men nå er det tightsen som gjelder, sier Søndeland.

Han mener at alle kan løpe i tights, og at man ikke må være veltrent og syltynn for å stille i tights. Han peker også på at tightsen fungerer som motivasjon for folk.

– Du skal ha det tøyet du føler deg komfortabel i. Når man har jogget litt og sett andre i tights prøver man den, og når har fått den på er den rimelig behagelig å springe i, sier Søndeland.

Flere nyheter fra Rogaland

Tomine Walmsness

Sjå distriktsnyheitene 19:45