Fakta
LYD OG VIDEO
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
- LYD: Hør Stig Juelsen i matsamtale med Einar Espeland
- Mat i Lokalen
Rekecocktail med god dressing
400 g rensede reker
½ stk isberg salat
dill og litt limesaft
Rens rekene på vanlig måte og legg dem lagvis i en skål eller et glass. Sett i press i ca 10 min.
Finkutt isbergsalat og legg det i isvann i 15 min.
Anrett som på bilde og hell litt limesaft over.
Thousand island
3 dl crème frâiche
5 stk jalapenosringer
40 g sylteagurk
1 stk sjalottløk
litt hakket dill
1/2 ss limesaft
salt og pepper etter smak
Sjøkreps i butterdeig med spinat og curry saus
1 kg stor sjøkreps
Sjøkreps i butterdeig (Foto: Stig Juelsen)
300 g renset spinat
1 pk frossen butterdeig
Kok sjøkrepsen så vidt i kokende, godt saltet vann. Et halvt minutt er nok. Ta den opp og legg den straks i rennene kalt vann for avkjøling. Renses vekk skallet.
Del platene med butterdeig i fire like store sirkler bruk gjerne et glass. Kutt de på toppen med en kniv og pensle med eggeplommer og salt og pepper. Stek de til de er gyldne på 175 grader i ovnen.
Fres spinaten raskt i en stor varm panne. Rør med et hvitløkfedd festet på en gaffel.
Smak spinaten til med salt og pepper, evt. sukker hvis den er litt besk.
Ta spinaten ut av pannen med en gang den er klar.
Currysaus
2 stk sjalottløk
2 ss hvitvinseddik
1 dl hvitvin
1 ss curry pasta
150 g usaltet smør
Finhakk sjalottløk. Ha dette i en liten kjele sammen med hvitvinseddik og curryren. La det hele småputre til eddiken har trukket inn i løken. Tilsett hvitvin og kok inn til en fastere konsistens. Skjær smøret i små terninger og pisk det inn litt av gangen ved svak varme. Smak til med salt og pepper.
(Foto: Stig Juelsen)
Sultan- og sellerigratinert sjøkreps
1 kg fersk kreps
3 ss hakkede sultaner eller rosiner
1 stk chilli finhakket
2 stk finhakkede seleristenger
2 stk hakkede hvitløkfedd
200 g smør
1 dl tørr hvitvin
Del krepsen på langs og ta ut magesekk og tarm.
Knekk klørne og legg krepsen i en langpanne.
Bland sammen ingrediensene, fordel over krepsen og la den marinere i kjøleskap minst en time.
Grilles i ovn ved 250 grader i ca. 10 minutter. Server med baguette og blandet salat.