NRK Meny
Normal

Mann unnslapp etter ransforsøk i Sandnes

Politiet mistenker at personen som prøvde å rane en verditransport i Sandnes har utført et ran av SR-Bank i Stavanger.

Ransforsøk i Sandnes

Store politistyrker sperret av Langgata i Sandnes etter observasjoner av en bevæpnet mann.

Foto: Håvard T. Knutsen / NRK

Klokken 09:36 gikk ransalarmen i langgata i Sandnes. Politiet fikk melding om forsøk på ran av Sandnes sparebanks filial i sentrum av byen.

– Mannen prøvde å rane en verditransport som var på vei til oss fra Loomis, sier sikkerhetsansvarlig i Sandnes Sparebank, Sune Madland.

Utenfor banken i Sandnes truet raneren en vekter som stanset bilen sin der, før raneren løp videre. Vitner meldte om at han løp inn på hospitset Det Lille Pensjonat ved siden av banken, og politiet har undersøkt denne.

Klokken 10:36 fikk politiet ny alarm om ran av SR-Bank i Stavanger sentrum.

Politiet tror at det er samme gjerningsmann. Vedkommende stakk av med ransutbyttet i en hvit Fiat Doblo.

Fire personer sjekket ut av saken

Politiet sperret av langgata og kom klokken 10:30 ut fra Det Lille Pensjonat i Langgata med en pågrepet person. Kort tid etter ble også tre andre personer hentet ut fra hospitset i jern.

– Ingen av dem er pågrepet, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt Magnus Jåthun.

– Nå jobber vi med å sikre spor og videobilder som kan hjelpe oss med å identifisere gjerningsmannen. Vi har stanset fire personer inne på en adresse i Sandnes der vitner mente gjerningsmannen kunne ha løpt inn. Vi har sikret personalia på dem, men ut ifra observasjonene i Sandnes har vi nå grunn til å tro at det er samme person som nå har ranet SR-Bank i Stavanger er time senere, sier Jåthun.

En maskert og bevæpnet mann truet en vekter ved Sandnes sparebank i Langgata i Sandnes. Store politistyrker har rykket ut og sperret av gaten. De aksjonerer mot den mistenkte, som ikke fikk med seg noe utbytte.

VIDEO: Politiet sperret av langgata i Sandnes etter ransforsøk mot en verditransport. Foto: Håvard Knutsen/NRK.

Ikke vellykket ran

Klokken 10:25 meldte politiet at den mistenkte ikke har fått med seg noe utbytte.

– Vi oppbevarer nesten ingen kontanter i banken lenger, slik som tilfellet var før, sier Ingrid Schøpp, kommunikasjonsdirektør i Sandnes Sparebank til RA.

Hva gjør dere nå?

– Nå følger vi opp rutinene våre. Det går først og fremst ut på å ta vare på våre ansatte og kunder. Vi vil også bistå politiet slik at etterforskningen går så enkelt som overhodet mulig, forteller Madland.

Verditransport forsøkt ranet i Sandnes

Denne verditransporten ble forsøkt ranet i Sandnes. Deretter dro raneren til SR-Bank i Stavanger.

Foto: Håvard Knutsen / NRK
Politiet sperret av langgata og kom klokken 10:30 ut fra Det Lille Pensjonat i Langgata med en pågrepet person. Kort tid etter ble også tre andre personer hentet ut fra hospitset i jern.

VIDEO: Flere ble anholdt av politiet, og deretter løslatt. Foto: Håvard Knutsen/NRK.